Cea mai puternică rugăciune care trebuie rostită de Florii. Cum îi ajută pe credincioșii care fac acest lucru

Cea mai puternică rugăciune care trebuie rostită de Florii. Cum îi ajută pe credincioșii care fac acest lucru

În Duminica Floriilor, zi de mare sărbătoare pentru Ortodoxie, preoții îi îndeamnă pe credincioși să rostească o rugăciune pentru noroc și bunăstare. Cunoscută și sub denumirea de Duminica Patimilor Domnului sau Duminica Patimilor, această zi are o însemnătate deosebită.

O rugăciune puternică se rostește în Duminica Floriilor FOTO Adevărul

În ziua de Florii, care marchează intrarea Mântuitorului Iisus Hristos în Ierusalim, credincioșii merg la biserică, purtând ramuri de salcie care sunt binecuvântate de către preoți, scrie click.ro

Pentru a fi sănătoși și pentru a atrage norocul și bunăstarea, credincioșii sunt sfătuiți să spună rugăciunea de binecuvântare a salciei.

Citește articolul complet pe click.ro

Ramurile protejează tot anul

În ziua de Florii, oamenii duc la biserica ramuri de salcie, care sunt sfințite și puse apoi la icoane, la pomii fructiferi pentru a-i ajuta să rodească sau la ușa casei pentru a fi protejată tot anul. Conform credinței populare, acestea ajută la tămăduirea bolilor, la belșug în gospodărie și sunt păstrate pe tot parcursul anului, până la următoarea sărbătoare de Florii.

Florile fac referire la intrarea Mântuitorului în cetatea Ierusalimului, a doua zi după învierea lui Lazăr. Așa a apărut și tradiția crengilor de salcie . Oamenii au ieșit bucuroși în întâmpinarea lui Iisus în timp ce luau ramuri de finic și strigau:

„Osana întru Cel de Sus! Bine este cuvântat cel ce vine întru numele Domnului”.În prezent, ramurile de salcie amintesc de ramurile de măslin și finic cu care a fost întâmpinat Mântuitorul de către mulțime, la intrarea în Ierusalim. Salcia imită și cel mai bine gestul de plecare smerită.

De Florii se mănâncă peşte, aceasta fiind a doua dezlegare din postul Paştelui, după cea din ziua Bunei Vestiri. Biserica ortodoxă dă dezlegare la pește, pentru că se spune că în această zi Iisus ar fi cerut să mănânce pește. În popor se spune că peștele consumat în această zi are puteri tămăduitoare și cine mănâncă se va lecui de orice boală.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”