Cea mai tânără mamă a născut la vârsta de doar 5 ani

Cea mai tânără mamă a născut la vârsta de doar 5 ani

În urmă cu 78 de ani, Lina Medina Vasquez a născut primul ei copil, la vârsta de 5 ani. Povestea sa a făcut înconjurul lumii, creând discuții, nedumeriri și curiozitate, atât din partea comunității științifice, cât și din partea oamenilor obișnuiți.

Lina Medina Vasquez și fiul său (1939) FOTO Twitter

Cine era Lina? O copilă din în Peru, care locuia în satul Pauranga, alături de familia sa. Totul părea normal, până în ziua în care mama sa a observat că micuței i-a crescut burtica. Îngrijorată că ar putea fi vorba despre o tumoră, femeia a mers cu ea la spitalul Pisco, pentru a fi examinată de medici.

„Diagnosticul” a fost de-a dreptul șocant: Lina era însărcinată. La vârsta de 5 ani, ea purta în pântece un făt de șapte luni, potrivit publicației Supereva .

Micuța a fost transportată imediat la Lima pentru analize suplimentare. Aici, ea a fost internată timp de o lună și jumătate, până când medicii au decis să nască prin cezariană, deoarece o naștere naturală era imposibilă .

Pe 14 mai 1939, Lina Medina Vasquez a născut un băiețel sănătos, ce câtărea 2,7 kilograme. Ea a decis să-l numească Gerardo Alejandro, în cinstea medicilor care o îngrijiseră: Gerardo Lozada și Alejandro Busalleu.

Tatăl copilei, arestat pentru agresiune sexuală

Cazul său a stârnit furoare, iar tatăl său a fost arestat sub acuzația de agresiune sexuală, deși ulterior a fost eliberat din închisoare, din lipsă de probe. Lina nu a vrut niciodată să dezvăluie cine a fost tatăl copilului sau circumstanțele concepției.

Micul Gerardo a crescut fără probleme, convins că Lina era sora lui. Abia la 10 ani, el a descoperit adevărul, din cauza batjocurii altor copii.

A murit la vârsta de numai 40 de ani, din cauza unei boli a măduvei osoase.

Cât despre mama sa, în 1970 ea și-a găsit dragostea: un bărbat pe nume Raul, cu care s-a căsătorit. Cu el a avut și cel de-al doilea copil. În 2002, Lina și soțul ei încă erau împreună și locuiau într-un cartier sărac din Lima.

Cazul celei mai tinere mame din lume a fost studiat de mulți experți și a ajuns în diverse reviste științifice. Rapoartele medicale, publicate în La Presse Medicale de către Edmundo Escumel, au numit incidentul ca fiind un caz rar de pubertate precoce, care afectează una din zece mii de persoane.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”