Ceaiul rooibos. Arma secretă pentru o inimă sănătoasă și un sistem imunitar puternic, dezvăluită de Lidia Fecioru

Ceaiul rooibos. Arma secretă pentru o inimă sănătoasă și un sistem imunitar puternic, dezvăluită de Lidia Fecioru

Supranumit „Ceaiul vieții lungi”, ceaiul Rooibos , preparat dintr-o plantă originară din Africa de Sud, este considerat o alternativă la cel verde sau negru.

Ceai. FOTO Shutterstock

„Este foarte bun pentru tot ce înseamnă diluarea sângelui și desfundarea vaselor sanguine, adică curățarea venelor. Se prepară ca și un ceai negru”, explică bioenergoterapeutul Lidia Fecioru în revistateo.ro .

Se prepară în conformitate cu instrucțiunile de pe pachet. De regulă, la 250 ml de apă clocotită se adaugă o linguriță de frunze. Se lasă la infuzat timp de cel puțin 5 minute. Se bea simplu sau cu lapte, miere sau zahăr după gust, cald sau rece, potrivit Laboretica , care a prezentat o listă cu beneficiile acestui ceai.

Nu conține cofeină

Faptul că ceaiul Rooibos nu conține cofeină îl poate face o bună opțiune pentru gravide, copii, și cei care sunt sensibili la cofeină.

Bogat în antioxidanți

Ceaiul Rooibos conține o serie de antioxidanți, printre care quercetinul și aspalatina. Sortimentul verde are niveluri mai mari decât cel roșu.

Pentru că antioxidanții sunt importanți pentru o inimă sănătoasă, ceaiul rooibos poate fi de ajutor și persoanelor cu boli cardiovasculare. Mai mult, poate păstra nivelul de colesterol sub control.

Recomandat diabeticilor

Ajută la menținerea sub control a nivelului de zahăr din sânge și la reducerea riscului apariției unor complicații.

Gestionarea greutății

Poate ajuta le gestionarea greutății prin creșterea nivelului de leptină , un hormon care ajută la reglarea consumului de alimente și trimite organismului semnalele de sațietate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Dilema Danei Budeanu / „Dacă tu nu i-o sugi, cine i-o suge?”

2 Ea este românca rămasă goală în fața lui Mussolini, și și-a recuperat banii în 1931 punând pistolul pe masa bancherilor

3 Cineva din Europa de Est a dat 136 de milioane $ pe un apartament de lux din Dubai care nici măcar n-a fost construit

4 VIDEO Detalii tulburătoare despre crima căreia i-a căzut victimă tânăra de 23 de ani din București, însărcinată în 4 luni

5 VIDEO Pe Miss Venezuela 2023 o cheamă Ileana!