Ceaiuri care îți pot face rău dacă le bei des. Pericolul ascuns în sunătoare, ce reacții determină

Ceaiuri care îți pot face rău dacă le bei des. Pericolul ascuns în sunătoare, ce reacții determină

Chiar dacă sunt sănătoase, ceaiurile din plante nu trebuie băute zilnic, Specialiștii avertizează asupra riscului care apare atunci când oamenii aleg să consume același tip de ceai pentru o perioadă îndelungată.

Ceaiul de sunătoare este sănătos, dar periculos FOTO Shutterstock

Medicii spun că într-o zi, o cană, două de ceai sunt binevenite, cu condiţia să le alternăm, deci să nu bem în fiecare zi acelaşi tip de ceai. Au fost situaţii de pacienţi care s-au prezentat la medic cu o anumită patologie şi medicul stând de vorbă cu ei a constatat că băuseră un tip de ceai timp de 5-10 ani şi asta determina anumite reacţii în timp.

"Dacă un om consumă un timp îndelungat în mod repetat ceai de sunătoare, după câţiva ani, ceaiul acesta poate induce nişte dureri pe traiectul nervilor periferici. Sigur că aceste dureri nu reprezintă în realitate o boală, ele dispar odată ce obiceiul acesta dispare, dar pot preta la confuzii foarte mari. Se pot confunda cu o nevralgie, cu o sciatică, cu reumatisme", arată prof.univ.dr. Pavel Chirilă, medic primar medicină internă, conform frunza-verde.ro .

Și ceaiul de muşeţel consumat în exces poate să dea perturbări ale florei intestinale.

Ceaiurile de fructe sunt cea mai bună alegere

De asemenea, dacă se face exces de coada calului, poate să apară un exces de siliciu care poate să ducă la depuneri de diverse cristale în organism şi să se formeze ezocstoze. Salvia este o plantă estrogenică, ea conţine fitoestrogeni şi dacă e consumată în exces de femei, mai ales înainte de perioada de menopauză, poate duce la fenomene de hipoestrogenism , precizează dr. Andreea Dragomirescu, medic primar medicină generală.

Pentru cei care sunt totuți mari amatori de ceai, pentru a evita orice risc, medicii spun că ceaiurile de fructe sunt cea mai bună alegere. Fructele nu sunt plante medicinale, sunt alimente, motiv pentru care acestea pot fi consumat zilnic. Ceaiurile din fructe de pădure sunt cele mai indicate: afine, zmeură, cătină, păducel, care trebuie lăsate la infuzat 15-20 de minute.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat