Ceasuri de lux, vândute la licitaţie cu suma record de 64,4 de milioane de euro

Ceasuri de lux, vândute la licitaţie cu suma record de 64,4 de milioane de euro

Casa de licitaţii Phillips a organizat o vânzare de ceasuri de lux, la Geneva, unde cele 248 de loturi propuse spre achiziţionare au fost adjudecate cu o sumă record de peste 68,2 milioane de franci elveţieni (64,4 milioane de euro), demonstrând existenţa unei cereri puternice pentru obiectele de colecţie, informează AFP.

Toate loturile puse în vânzare şi-au găsit cumpărători, iar cele 12 piese principale au depăşit fiecare pragul de 1 milion de franci elveţieni în cadrul acestei licitaţii desfăşurate pe durata a două zile, pe 5 şi 7 noiembrie, în parteneriat cu producătorul de ceasuri Bacs & Russo, a anunţat această companie într-un comunicat.

Un ceas din aur cu dublă sonerie, creat de producătorul independent Philippe Dufour, a fost achiziţionat cu 4,75 milioane de franci elveţieni (4,49 milioane de euro), stabilind un nou record la licitaţie nu doar pentru un model al acestui ceasornicar foarte apreciat de cunoscători, ci şi pentru toate modelele create de producători independenţi, a anunţat casa de licitaţii Phillips.

Philippe Dufour este unul dintre marii maeştri ceasornicari contemporani. După ce şi-a început cariera lucrând pentru producătorii Jaeger-LeCoultre şi Audemars Piguet, a devenit ceasornicar independent în 1978 cumpărând un atelier şi specializându-se în restaurarea ceasurilor vechi, aprofundându-şi astfel cunoştinţele dobândite în domeniul mecanicii fine a ceasurilor, înainte de a face senzaţie la Târgul de la Basel din 1992, când şi-a lansat o marcă proprie.

Printre cele mai scumpe piese puse în vânzare la această licitaţie s-a aflat şi un ceas-cronometru F.P. Journe, creat de Francois-Paul Journe, o altă personalitate emblematică a ceasornicăriei independente, care a fost vândut cu 3,9 milioane de franci elveţieni (3,6 milioane de euro).

Alături de aceste ceasuri create de artizani independenţi, un model al mărcii Omega, considerată una dintre valorile sigure din cadrul licitaţiilor de ceasuri, a fost adjudecat cu 3,1 milioane de franci elveţieni (2,9 milioane de euro), în timp ce două modele fabricate de brandul Patek Philippe, starul licitaţiilor de acest tip, s-au vândut cu 3,5 milioane de franci elveţieni (3,3 milioane de euro), respectiv 2,8 milioane de franci elveţieni (2,6 milioane de euro).

Odată cu succesul acestei licitaţii, care a depăşit cu mult estimările iniţiale, casa Phillips a atins cea mai mare sumă totală obţinută de ea vreodată la o licitaţie de ceasuri, au precizat reprezentanţii săi.

Estimările iniţiale au evaluat cele 248 de loturi propuse spre vânzare la o sumă totală cuprinsă în intervalul 21,4 milioane - 41,2 milioane de franci elveţieni (20,2 milioane - 38,9 milioane de euro). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria