Ceață densă pe șosele, în 20 de județe ale României. Sfaturile polițiștilor

Ceață densă pe șosele, în 20 de județe ale României. Sfaturile polițiștilor

Vizibilitatea este redusă sub 50 de metri în mai multe județe din țară luni dimineața, din cauza ceții dense. Se circulă greu și pe autostradă, cu vizibilitate sub 200 de metri.

Ceață pe șosele. FOTO Arhiva Adevărul

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, luni dimineața, sunt semnalate condiții de ceață densă, care reduce vizibilitatea în trafic sub 200 metri, pe multe drumuri chiar si sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din 20 de județe, respectiv Maramureș, Cluj, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Alba, Covasna, Brașov, Mureș, Harghita, Sibiu, Constanța, Argeș, Călărași, Giurgiu, Olt, Ilfov, Teleorman, Dâmbovița, Hunedoara și Dolj.

De asemenea, se circulă în condiții de ceață și pe autostrăzile A1 București-Pitești, A1 Sibiu-Deva, A2 București-Constanța, A4 Ovidiu-Agigea, A10 Sebeș-Turda, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri.

„Sfătuim șoferii să reducă viteza în mers, sporind atenția la volan, să folosească sistemele de iluminare și dezaburire, să mărească distanța de siguranță între vehicule şi să evite manevrele riscante sau depășirile periculoase! Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice: nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă; în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari”, transmite Poliția Română.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina