Ceață în noaptea de Sfântul Nicolae. Cum va fi vremea miercuri, de Sfânta Filofteia

Ceață în noaptea de Sfântul Nicolae. Cum va fi vremea miercuri, de Sfânta Filofteia

Traversăm o vreme caldă pentru prima decadă a lunii decembrie în cea mai mare parte a țării, temperaturile fiind peste cele normale ale perioadei. Seara avem însă ceață și temperaturi negative.

Dimineața și seara vor fi condiții de ceață și burniță FOTO Shutterstock

Cerul a fost și va rămâne noros, marți, 6 decembrie, până la lăsarea serii, în special în jumătatea de vest a României. Se mențin condițiile de ploaie în cele mai multe zone din țară. La munte cad precipitații mixte, iar la altitudini mari ninge.

Vântul suflă slab și moderat, iar pe arii restrânse, noaptea se va semnala ceață.

Dacă maximele din timpul zilei se încadrează între 4 și 11 grade, minimele vor fi cuprinse între -2 și 7 grade.

Cum arăta harta meteo marți, la ora 15.  FOTO meteoromania.ro

Cum arăta harta meteo marți, la ora 15. FOTO meteoromania.ro

Miercuri, 7 decembrie, când creștin-ortodocșii o celebrează pe Sfânta Filofteia, vom avea maxime termice de două grade în Moldova și de 15-16 grade în Dobrogea. Temperaturile minime se vor încadra între -1 și 8 grade.

Dimineața și seara vor fi condiții de ceață și burniță.

Ce ne rezervă săptămâna

Dacă vorbim de întreaga săptămână, trebuie spus că ANM anunță valori termice mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-estice, centrale și la munte.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, dar și local deficitar în sud-est, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Pentru săptămâna 12 decembrie – 19 decembrie, ANM estimează că temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-estice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile intracarpatice și nord-estice.

Vremea în săptămâna Crăciunului

Săptămâna 19 - 26 decembrie va fi caracterizată de temperaturi medii în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, posibil ușor mai ridicate la munte. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Meteorologii estimează că până pe 2 ianuarie, în România temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei, iar cantitățile de precipitațiile vor fi abundente până la jumătatea lunii decembrie .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...