Cehia: Guvernul Babis a supravieţuit unei moţiuni de cenzură depuse de opoziţie

Cehia: Guvernul Babis a supravieţuit unei moţiuni de cenzură depuse de opoziţie

Guvernul ceh a supravieţuit vineri unei moţiuni de cenzură înaintate de opoziţie pentru a-l destitui pe premierul de centru-stânga Andrej Babis, acuzat de corupţie şi răpire, transmite Reuters.

Moţiunea nu a reuşit să obţină pragul minim de 101 de voturi din cele 200 în camera inferioară a parlamentului de la Praga.

Rezultatul era oarecum de aşteptat după ce social-democraţii, partenerii partidului ANO în guvernul minoritar condus de Babis, şi comuniştii au refuzat la începutul acestei săptămâni să voteze alături de opoziţie.

Premierul ceh Andrej Babis se află sub presiuni tot mai mari ca urmare a acuzaţiilor de răpire şi corupţie care au apărut în urmă cu două săptămâni, dar a respins apelurile de a demisiona din funcţie.

Potrivit unor relatări apărute în presă, fiul lui Babis a afirmat că asociaţi ai tatălui său l-au luat cu forţa şi l-au dus anul trecut în peninsula Crimeea, anexată de către Rusia. Fiul lui Babis a mai spus că tatăl său l-a ameninţat că îl va interna într-o clinică psihiatrică.

Şeful guvernului ceh a respins acuzaţiile, afirmând că fiul său, care locuieşte în prezent în Elveţia, este bolnav mintal şi a plecat din ţară de bunăvoie.

Andrej Babis (64 de ani), un miliardar cu un imperiu uriaş în domeniul afacerilor şi care a devenit prim-ministru în 2017, se confruntă cu acuzaţii de corupţie. El este anchetat pentru fraudă în domeniul subvenţiilor, dar beneficiază de imunitate ca parlamentar.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

2 „Multă șpagă, aroganță și salarii uriașe”

3 De citit!

4 Așa o fi?

5 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!