Cehia: Premierul Sobotka își anunță demisia în urma unui conflict cu ministrul de finanțe, miliardarul Babis

Cehia: Premierul Sobotka își anunță demisia în urma unui conflict cu ministrul de finanțe, miliardarul Babis

Premierul ceh Bohuslav Sobotka și-a anunțat marți demisia, care o antrenează și pe cea a guvernului pe care îl conduce, în urma unui conflict cu ministrul de finanțe, influentul miliardar Andrej Babis, suspectat de fraudă fiscală, transmite AFP.

''Îi voi prezenta în scurt timp demisia mea președintelui Milos Zeman. Este inadmisibil ca Andrej Babis să rămână în postul de ministru de finanțe'', a declarat premierul social democrat, într-o conferință de presă.

În urma legislativelor din 2013, Partidul Social Democrat, condus de premierul Bohuslav Sobotka, a format o coaliție de guvernare împreună cu ANO, partidul lui Babis, și cu creștin-democrații.

Miliardarul Andrej Babis, al doilea cel mai bogat om din țară, a bulversat scena politică tradițională din Cehia odată cu ascensiunea formațiunii sale în 2011.

ANO, constituit ca o mișcare de protest cu o agendă pro-business și fără o bază ideologică, conduce în sondaje înaintea alegerilor legislative din octombrie 2017.

Andrej Babic a afirmat în mod repetat că nu a abuzat niciodată de funcția sa.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...