Cei care solicită extinderea sancţiunilor vor ca preţul războiului din ţara vecină să fie plătit de cetăţenii ungari (Péter Szijjártó)

Cei care solicită extinderea sancţiunilor vor ca preţul războiului din ţara vecină să fie plătit de cetăţenii ungari (Péter Szijjártó)

Sancţiunile europene şi americane instituite în urma izbucnirii războiului în Ucraina provoacă incertitudini extraordinare în economia Europei. Aceste sancţiuni cauzează dificultăţi serioase şi economiei ungare, așa că forintul este una din victimele sancțiunilor de la Bruxelles, a declarat luni ministrul de externe, Péter Szijjártó, în oraşul ungar Érd, judeţul Pesta. Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Ministerul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior din Ungaria, şeful diplomaţiei a subliniat în contextul modificării cursului de schimb valutar al forintului că din cauza sancţiuniilor s-au creat mari incertitudini în economia europeană, menţionând că acum una din cele mai mari ameninţări pentru economia ungară ar fi sancțiunile care afectează sectorul energetic.”Evident că cei care solicită extinderea sancţiuniilor vor ca preţul războiului din ţara vecină să fie plătit de cetăţenii ungari”, a subliniat Péter Szijjártó, care a adăugat: „Guvernul ungar nu va susţine la niciun for internaţional măsurile care vor periclita aprovizionarea cu energie a Ungariei. Péter Szijjártó a participat la depunerea pietrei de temelie a noii hale de vehicule și a celei de-a doua clădiri de birouri ale societăţii AVL Hungary Kft. Investiția de 12,5 miliarde de forinţi, anunțată în 2018, va crea 350 de noi locuri de muncă, iar statul a contribuit la realizarea acestui proiect – a cărui fază a doua începe acum – cu aproximativ trei miliarde de forinţi. Industria auto, care trece printr-o transformare revoluționară, este coloana vertebrală a economiei ungare, iar în ultimii ani au fost începute lucrările pentru trecerea la era electrică, ceea ce s-a dovedit până acum un succes, a subliniat Péter Szijjártó, menţionând: „Ungaria este pregătită pentru noua eră, a devenit competitivă pentru cercetare și dezvoltare și poate asigura unul din cele mai atractive și competitive medii din Europa pentru industria auto electrică”. Companiile austriece formează a doua cea mai mare comunitate de investiții din Ungaria: aproximativ 2.200 de companii asigură 70.000 de locuri de muncă la nivel de ţară. AVL List GmbH (AVL) este cea mai mare companie independentă din lume pentru dezvoltarea sistemelor de propulsie cu motoare cu combustie internă.

(MTI – 7 martie)/rganciu/ilapadat

Sursa: rador.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Propagandiştii Kremlinului, supăraţi că tinerii ruşi nu vor să moară în războiul lui Putin: „Avem 150 de milioane de oameni. Câţi dintre ei luptă în D…

2 Aviația militară ucraineană a efectuat cel mai masiv atac de la începutul invaziei

3 „Ucigașul de blindate” / Un sergent ucrainean a spulberat 16 „unități” ale armatei ruse, cu sistemele antitanc Stugna și Javelin

4 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

5 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo