Cei doi bărbaţi care au protestat în faţa Guvernului, amendaţi cu câte 1.000 de lei

Cei doi bărbaţi care au protestat în faţa Guvernului, amendaţi cu câte 1.000 de lei

Cei doi bărbaţi care au protestat joi în faţa Guvernului au fost amendaţi cu câte 1.000 de lei pentru participarea la adunări publice nedeclarate şi pentru adresarea de expresii jignitoare împotriva persoanelor aflate într-o instituţie publică, fapte de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică.

Înainte de începerea şedinţei de guvern, programată pentru ora 13,00, un bărbat s-a legat cu un lanţ de gardul care împrejmuieşte clădirea Palatului Victoria, pe latura dinspre bulevardul Iancu de Hunedoara, şi a ţinut în mâinile pe care şi le-a prins într-o pereche de cătuşe un bidon cu benzină.

La faţa locului au intervenit 10 jandarmi, care le-au cerut jurnaliştilor să se îndepărteze de gard pentru a crea un spaţiu de protecţie. În curtea Guvernului a fost adusă şi o autospecială pentru descarcerare.

Unul dintre jandarmi a profitat de un moment de neatenţie şi a smuls bidonul cu benzină din mâinile protestatarului, însă o parte din lichid s-a vărsat pe hainele acestuia. Ulterior, forţele de ordine au tăiat lanţul cu care era legat de gard bărbatul, l-au imobilizat şi l-au urcat într-o maşină a Jandarmeriei.

La scurt timp, un alt cetăţean s-a legat cu cătuşele de un indicator de circulaţie de pe trotuarul din faţa Guvernului, anunţând că face acest lucru în semn de protest faţă de faptul că în urmă cu două zile a fost dus la secţie după ce a manifestat în Piaţa Victoriei. Şi acest bărbat a fost ridicat de jandarmi şi amendat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia