Cei mai sănătoși pești pentru consumul uman. Nu ar trebui să lipsească de la nicio masă

Cei mai sănătoși pești pentru consumul uman. Nu ar trebui să lipsească de la nicio masă

Știm deja cu toții că orice dietă sănătoasă presupune și consumul de pește. Cu excepția veganilor, oricine vrea să mănânce sănătos va include pește în dietă. Până la urmă, chiar și medicii recomandă peștele, datorită conținutului bogat de nutrienți și grăsimi nesaturate, sănătoase.

Care este cel mai sănătos pește pentru consum FOTO Shutterstock

Peștii sunt o sursă excelentă de proteine ​​cu valoare biologică ridicată, acizi grași esențiali nesaturați (cum ar fi acizii grași polinesaturați omega-3), calciu, fier, seleniu, zinc și multe alte minerale și vitamine. De asemenea, conțin aminoacizi și s-au dovedit a fi eficienți în reducerea dezvoltării elementelor cronice care duc la cancer, diabet de tip 2 și alte probleme cardiovasculare. S-a dovedit, de asemenea, că consumul de pește reduce riscul de depresie, accident vascular cerebral și declinul sănătății mintale. În plus, adăugarea de pește în dietă a fost recunoscută a fi eficientă pentru dezvoltarea creierului și diferite afecțiuni inflamatorii, cum ar fi bolile intestinale, astmul și artrita. Deci, consumul de pește este o alegere dietetică foarte bună, scrie Pinkvilla .

Dar controversele legate de consumul a diferite tipuri de pește au fost tot mai intense în ultimii ani. De la peștii recoltați din zone poluate la ce crescuți în crescătorii a căror hrană a fost pusă sub semnul întrebării, toate au fost subiecte dezbătute pe larg în mass media.

Care sunt considerați cei mai sănătoși pești pentru consum

1. Hering

Peștele hering conține acizi grași omega-3 și vitamina D. Consumul de pește hering s-a dovedit a fi benefic împotriva bolilor cardiovasculare și mortalitate. De asemenea, a dus la reducerea riscului de depresie și cancer . Deci, dacă încă mai căutarea cel mai bun pește pentru sănătate, heringul ar putea fi o opțiune bună, având în vedere că are și niveluri destul de scăzute de mercur.

2. Somon

Peștele somon este bogat în acizi grași polinesaturați omega cu lanț lung, care s-au dovedit a fi sănătoși. De asemenea, s-a dovedit că reduce tensiunea arterială, aritmiile cardiace, agregarea trombocitelor, răspunsurile inflamatorii și creșterea plăcii aterosclerotice. Nu numai asta, dar s-a dovedit că somonul sălbatic îmbunătățește funcția creierului, sănătatea cardiovasculară și dezvoltarea retinei, pe lângă impactul asupra sănătății oaselor, tulburărilor de dispoziție și declinul cognitiv în timpul îmbătrânirii.

3. Sardine

Includerea sardinelor în dieta umană s-a dovedit a fi eficientă pentru sănătate. Sardinele sunt o sursă foarte bogată de arginină esențială și funcțională, care servește ca element de construcție a până la 20 de proteine ​. Sardinele conțin, de asemenea, calciu, potasiu, magneziu, zinc, fier și alți nutrienți care modulează inflamația ușoară și stresul oxidativ exacerbat asociat cu bolile cardiovasculare. Nu va fi greșit să spunem că sardinele ar putea fi printre cei mai siguri pești de mâncat , având în vedere că nu sunt pești cu conținut ridicat de mercur.

4. Macrou de Atlantic

Macroul de Atlantic este bogat în proteine ​​și bine echilibrat cu aminoacizi esențiali. De asemenea, conține 42,7% proteine, 45,2% lipide și 5,6% minerale. Și, fiind considerat un pește sănătos, conține acizi grași omega-3 cu lanț lung, vitamine solubile în grăsimi (vitamina E și vitamina D) și proteine ​​ușor digerabile. Avantajul suplimentar al includerii acestui pește în dietă este că nivelul acizilor omega nu este afectat de prăjirea îndelungată. Deci, dacă vă place peștele prăjit, încercați macroul de Atlantic.

5. Ton

Tonul este unul dintre cei mai consumați pești datorită calității și aromei bogate în proteine, mai ales atunci când este conservat. Uleiul rezidual de ton conține, de asemenea, acizi grași cu lanț lung omega-3-6 care s-au dovedit a avea un potențial mare pentru sănătate în reducerea diferitelor boli. Tonul conservat este, de asemenea, al doilea cel mai consumat pește din Statele Unite și un produs de bază de multă vreme în America. Deci, dacă sunteți în căutarea celui mai bun pește conservat, alegerea tonului poate fi o alegere bună.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat