Cel de-al treilea atacator din Londra este un marocano-italian pe nume Youssef Zaghba (presă)

Cel de-al treilea atacator din Londra este un marocano-italian pe nume Youssef Zaghba (presă)

Cel de-al treilea individ implicat în atacul soldat sâmbătă cu șapte morți pe London Bridge și în Borough Market este un marocano-italian pe nume Youssef Zaghba, a scris marți pe site-ul său cotidianul italian Corriere della Sera, preluat de Reuters.

'Se numește Youssef Zaghba, este fiul unui marocan și a unei femei din Bologna', a scris Corriere della Sera pe pagina sa de internet, precizând că bărbatul s-a născut în Fes (Maroc) în ianuarie 1995.

Potrivit sursei citate, Zaghba a fost oprit în Italia în 2016 când încerca să plece în Turcia de unde plănuia să ajungă în Siria, iar autoritățile italiene informaseră omologii din Marea Britanie și din Maroc în legătură cu intențiile acestuia.

O sursă din serviciile de informații italiene a confirmat că cel de-al treilea atacator este născut dintr-o mamă italiancă și un tată marocan. Părinții săi au locuit o perioadă împreună, în Maroc, și când s-au despărțit, mama s-a întors în Italia și s-a stabilit la Bologna.

Luni, poliția britanică a dezvăluit identitatea a doi dintre cei trei autori ai atacului soldat cu șapte morți pe London Bridge și în Borough Market sâmbătă, ei fiind Khuram Butt și Rachid Redouane .

Butt, un britanic de 27 de ani, era cunoscut serviciilor de securitate, care nu dețineau elemente care să lase să se creadă că el pregătește un atentat.

Cel de-al doilea atacator, Redouane, în vârstă de 30 de ani, pretinsese că este de cetățenie marocană și libiană și era necunoscut serviciilor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...