Cel mai bogat om din Singapore, Li Xiting, s-a îmbogăţit cu 4,3 miliarde de dolari de la începutul anului din vânzarea de ventilatoare

Cel mai bogat om din Singapore, Li Xiting, s-a îmbogăţit cu 4,3 miliarde de dolari de la începutul anului din vânzarea de ventilatoare

Cel mai bogat om din Singapore, Li Xiting, s-a îmbogăţit cu 4,3 miliarde de dolari de la începutul anului. El a ajuns acum la o avere de 13,5 miliarde de dolari.

Averea celui mai bogat om din Singapore a crescut cu aproximativ 1 miliard de dolari pe lună, anul acesta, din vânzarea ventilatoarelor către ţări care încearcă să combată noul coronavirus, potrivit  Business Insider  .

Li Xiting, care este cofondatorul şi preşedintele companiei numite Shenzhen Mindray Bio-Medical Electronics, şi-a mărit averea cu 4,3 miliarde de dolari anul acesta, iar preţul acţiunilor companiei „a crescut” cu aproape 50%.

Xiting şi-a mărit astfel averea cu 47%, ajungând la un total de 13.5 miliarde de dolari. Se estimează că averea lui creşte, în medie, cu aproximativ 37,7 milioane de dolari la fiecare 24 de ore.

Cererea de ventilatoare a crescut enorm în ultimele luni deoarece aceste aparate medicale nu sunt de ajuns pentru a face faţă numărului de bolnavi de Covid-19.

Spre deosebire de măşti, care pot fi produse mai uşor, iar piaţa lor este mare, ventilatoarele necesită o tehnologie mai avansată şi specializată, astfel că piaţa acestora este una mică.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat: „Comenzile produselor noastre au crescut brusc în martie. Am primit comenzi din 100 de ţări pentru dispozitivele noastre medicale pentru a lupta împotriva epidemiei”.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că au primit o comandă de 10.000 de ventilatoare doar din Italia, însă preţul exact al unui ventilator nu a fost comunicat, scrie Mediafax.

Xiting nu este singurul miliardar care se îmbogăţeşte mai mult în timpul pandemiei. Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, şi-a mărit substanţial averea după ce vânzările pe Amazon au crescut în timpul izolării.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro