Cel mai bun agent electoral al președintelui Iohannis

Cel mai bun agent electoral al președintelui Iohannis

Ce s-ar face Klaus Iohannis fără Liviu Dragnea? Unde mai găsește el un adversar atât de generos ca liderul PSD, care își aruncă în aer propriul guvern, al treilea în doi ani, își distruge metodic partidul și face tot ce se poate ca șeful statului să câștige ușor și sigur încă un mandat? Nici dacă era angajat la Cotroceni, Dragnea nu lucra atât de eficient, scrie jurnalistul Dan Tăpălagă pe  G4Media.ro .

 Cu o lună și un pic înainte de alegeri, liderul PSD își torpilează din nou guvernul, amenință premierul cu decapitarea după model Grindeanu și Tudose, mazilește trei miniștri și propune o spectaculoasă garnitură de impostori în frunte cu Nicolicea, oferindu-i președintelui Iohannis toate motivele să-i respingă și să iasă la atac.

Cu o lună și un pic înainte de referendumul anunțat pe justiție, Dragnea îl schimbă pe Toader cu un personaj atât de odios, atât de nepotrivit și de arogant, încât președintele Iohannis nu mai trebuie să facă mare lucru pentru a convinge lumea să iasă la vot. Motivele sunt însuși Nicolicea, disperarea lui Dragnea și noul asalt din Parlament împotriva Codurilor Penale.

Cu așa adversar, Klaus Iohannis are tot interesul ca Dragnea să stea cât mai mult în fruntea PSD și eventual să candideze la președinție. Numai unul ca el poate să coboare partidul cât mai jos în sondaje și, eventual, să țină pe tușă candidați cu ceva mai multe șanse, gen Tăriceanu.

Numai unul ca Dragnea poate genera un sentiment de respingere atât de puternic în societate, încât mobilizează la sigur electoratul dreptei mai bine decât Iohannis, Cioloș, PNL, USR și PLUS la un loc.

În cazul ăsta, cum să nu se bucure Klaus Iohannis că procesul s-a amânat din nou, că Dragnea se agață de putere și că se luptă cu toată lumea, cu propriul partid, cu socialiștii europeni, cu UE și cu SUA, în încercarea de a se salva? Iar Dragnea, atenție, are la rândul lui tot interesul să se salveze doar pe el și atât.

În ziua în care va salva tot partidul, partidul nu va mai avea nevoie de serviciile lui. Din acest motiv, am putea spune că Iohannis are nevoie de unul ca Dragnea, iar liderul PSD de o justificare cât mai alambicată a eșecului de a pune justiția la pământ: statul paralel, trădările interne, străinii, Soros, în fine, orice prostie, cu condiția să fie cât mai mare pentru a fi înghițită de ai lui.

În atenția amatorilor de teorii conspiraționiste. Nu, nu există nici un indiciu de blat între președintele Ioannis și Liviu Dragnea. Greu de crezut că s-au înțeles, că între cei doi poate exista vreun dialog. Pur și simplu, așa se întâmplă în politică atunci când un întreg partid lucrează împotriva propriului popor pentru a salva un singur om.

Dintr-o astfel de situație, altcineva profită, iar cel care are de câștigat electoral în mod evident este președintele Iohannis, chiar dacă nu face mare lucru pentru a câștiga puncte pe meritele sale.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...