Cel mai bun câine de urmă al Poliției Române a ajutat la prinderea suspectului recidivist în cazul dublei crime de la Satu Mare

Cel mai bun câine de urmă al Poliției Române a ajutat la prinderea suspectului recidivist în cazul dublei crime de la Satu Mare

Suspectul în cazul dublei crimei din Bârsău de Sus, judeţul Satu Mare, a fost găsit cu ajutorul lui Teba, un câine de urmă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş. O femeie de 54 de ani şi alta de 63 au fost găsite decedate în casa care aparţinea victimei de 54 de ani, scrie Adevărul.ro

Cel mai bun câine din Poliţia Română Teba este un ciobănesc german în vârstă de 4 ani şi îşi desfăşoară activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Împreună cu conductorul său, aceasta a primit distincţia de „Cel mai bun cuplu canin” al Poliţiei Române. Inteligent, plin de energie şi cu un miros dezvoltat să prindă orice infractor, Teba a fost pregătit la Centrul Chinologic din Sibiu.

Miercuri, 11 decembrie, Teba a ajuns la Bârsău de Sus, alături de conductorul său, Zoltan Bandi, şi agentul de poliţie Sorina Bakos, un alt conductor de câine.

În patru ore, Teba a condus echipele de căutare spre casa suspectului.

„La Centrul Chinologic de la Sibiu Teba a fost instruită pentru prelucrare urmă miros uman. În ceea ce priveşte simţul mirosului, sunt foarte importante primele ore de la comiterea infracţiunii. Atunci urmele sunt proaspete şi căţelul reuşeşte să identifice urma”, a spus Sorina Bakos.

Teba nu a ajuns la Satu Mare după primele ore şi chiar dacă a făcut acest lucru mai târziu, abilităţile sale extraordinare au reuşit să conducă spre criminal. I s-a dat să miroase o vatră de urmă şi cu botul în pământ, mergând după miros, Teba s-a oprit unde conducea urma, în faţa casei criminalului.

Pentru a-şi menţine aceste abilităţi, Teba (foto) face între 4 şi 5 ore de antrenamente zilnice. Pentru fiecare misiune dusă la bun sfârşit este răsplătită cu jucăria preferată.

Mirosul ei fin au recomandat-o colegilor din judeţul Satu Mare şi în alte două cazuri. Poliţiştii sătmăreni au mai apelat la ajutorul câinelui poliţist pentru a soluţiona un caz de triplu omor produs în localitatea Apa, dar şi în 2018, când i-a condus pe oamenii legii la locuinţa principalului suspect al unei tâlhării comise la Apateu.

Context. Marţi, 10 decembrie, o dublă crimă a oripilat o comunitate întreagă. Un bărbat, recidivist şi eliberat din penitenciar în baza recursului compensatoriu, a intrat în casa unei femei de 54 de ani din Bârsău de Sus cu intenţia de a-i fura din casă bani, dar a omorât-o.

Scena a fost surprinsă de o altă vecină, venită în vizită, iar criminalul nu a stat pe gânduri şi pentru a-şi acoperi urmele a omorât-o şi pe aceasta. Nici 24 de ore nu a fost liber bărbatul, până ce a intrat în acţiune Teba.

Citește integral pe Adevărul.ro


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

2 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”

5 VIDEO Noua realitate din Rusia...