Cel mai bun mic-dejun, bogat în proteine. Te va ajuta să-ți începi ziua plin de energie

Cel mai bun mic-dejun, bogat în proteine. Te va ajuta să-ți începi ziua plin de energie

Știm cu toții că prima masă a zilei este cea mai importantă, deoarece ne oferă energie pentru toată ziua. Iată câteva idei pentru un mic-dejun sănătos, bogat în proteine, care ne va energiza pentru toată ziua.

Mic-dejun bogat în proteine

Proteinele sunt nutrientul care te ajută să te simţi sătul şi dau senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp.

Consumul de proteine menţine masa musculară, stimulează metabolismul și reglează nivelul de glucoză din sânge. De asemeena, combinate cu legume, grăsimi sănătoase și carbohidrați complecși, asigură un aport de nutrienți esențiai pentru funcționaea optimă a organismului.

Idei de mic dejun bogat în proteine

• Budincă de quinoa cu coacăze şi nuci. Amestecă 1/3 cană de quinoa fiartă cu ¾ cană de iaurt grecesc, ¼ linguriţă de esenţă de vanilie şi 1/8 linguriţă de scorţişoară. Pune un strat din acest amestec într-un pahar, apoi creează un strat de nuci şi coacăze, apoi încă un strat de iaurt cu quinoa şi încheie cu nuci şi coacăze deasupra. Acest mic dejun are cam 328 de calorii şi 25 g de proteine.

• Sendviş cu ou fiert. Prăjeşte două felii de pâine integrală, unge-le cu brânză cottage şi acoperă-le apoi cu un ou fiert feliat şi un castravete crud feliat . Vei obţine un mic dejun săţios, care are 300 calorii şi 25 g de proteine.

• Sendviş cu unt de arahide. Unge două felii de pâine integrală prăjită cu câte o lingură de unt de arahide ori de migdale . Vei obţine astfel un mic dejun bogat în proteine: 16 g de proteine şi 210 calorii.

Citește continuarea pe Click! pentru a afla mai multe idei de mic dejun bogat în proteine, gustos și sănătos.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?