Cel mai căutat lider mafiot, Matteo Messina Denaro, a fost arestat de poliția italiană

Cel mai căutat lider mafiot, Matteo Messina Denaro, a fost arestat de poliția italiană

Carabinierii au anunțat luni că l-au arestat pe Matteo Messina Denaro, cel mai căutat cap mafiot în Italia, acesta reușind să eludeze autoritățile timp de 3 decenii, relatează Reuters .

Ultima poza cu Messina Denaro inainte ca acesta sa dispara din spatiul publicFoto: DAPRESS / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Messina Denaro, care a fost arestat în Palermo, capitala Siciliei, este acuzat de autoritățile italiene că este un cap al infamei mafii Cosa Nostra.

El a fost condamnat în lipsă la închisoare pe viață pentru rolul său în asasinarea în 1992 a faimoșilor procurori Giovanni Falcone și Paolo Borsellino care cercetau activitățile mafiei.

El se confruntă de asemenea cu o condamnare la închisoare pe viață pentru rolul său în atacurile cu bombă ce au avut loc în anul următor în Florența, Roma și Milano, 10 persoane pierzându-și viața în urma acestora.

În luna septembrie a anului trecut poliția italiană a declarat că Denaro încă emite ordine privind activitățile mafiei în jurul orașului Trapani din vestul Siciliei, zonă considerată încă „fortăreața” sa regională în pofida absenței sale îndelungate din spațiul public.

Carabinierii au afirmat luni că Denaro a fost arestat la un spital privat din Palermo.

Matteo Messina Denaro, arestat la aproape doi ani după locotenenții săi

Denaro, cunoscut sub porecla de „Diabolik”, și-a câștigat reputația de asasin brutal după ce l-a ucis pe un șef mafiot rival din Trapani si strangularea iubitei acestuia, care era însărcinată în trei luni.

El a devenit șeful Cosa Nostra după capturarea lui Bernardo Provenzano în aprilie 2006 și a lui Salvatore Lo Piccolo în noiembrie 2007.

Arestarea lui Denaro vine după ce în februarie 2021 poliția din Palermo a reținut 22 de membri ai Cosa Nostra despre care se crede că ar avea legături cu acesta.

Mandatul de arestare pe numele lui Denaro a fost singurul care nu a fost pus în aplicare la momentul respectiv în cadrul amplei operațiuni anti-mafie, el nefiind de găsit.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

2 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

3 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

4 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

5 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat