Cel mai frumos oraș din România. Revista „Time” l-a inclus în topul celor mai frumoase locații de vizitat

Cel mai frumos oraș din România. Revista „Time” l-a inclus în topul celor mai frumoase locații de vizitat

Revista Time a realizat un top al celor mai frumoase locații de vizitat în 2023. Pe lângă orașe precum Barcelona, Viena sau Budapesta, a fost inclus și un oraș din România.

Timișoara, inclusă de revista Time în topul celor mai frumoase locații de vizitat FOTO Shutterstock

A fost primul oraș din Europa continentală care a introdus iluminatul stradal electric în 1884 și sărbătorește cu o multitudine de concerte, expoziții și festivaluri sub sloganul „Luminează-ți orașul!”, scrie revista Time despre Timișoara.

Vara aceasta, o grădină verticală iluminată , realizată de MAIO Architects din Barcelona, va înfrumuseța Piața Victoriei, unde, în 1989, s-au aprins scânteile Revoluției împotriva regimului Ceaușescu, scrie Libertatea.

Presărată cu arhitectură ornamentată în stil secesionist și vienez, în splendoare reînnoită după ample restaurări, Timișoara are o structură multietnică și care se reflectă și în bucătăria sa.

Este Capitala Europeană a Culturii în 2023

Ușor de luat la pas și din nou navigabilă, în urma refacerii Canalului Bega, Timișoara este angajată în direcția sustenabilității, introducând noi autobuze electrice, stații de încărcare suplimentare și înființând cel mai mare parc forestier din țară”, scrie Time.

Alături de Timișoara, în acest top apar și alte locații de pe mai multe continente, printre care Budapesta, Viena, Napoli sau Ierusalim, dar sunt menționate și locații exotice precum Ollantaytambo în Peru, Phuket în Thailanda, Dakar în Senegal, dar și Insula Cangurilor din Australia.

În top mai apar locații din nordul Africii, Statele Unite ale Americii, America de Sud și Asia. Timişoara a fost aleasă oficial Capitală Europeană a Culturii în 2023, organizând în luna februarie peste 130 de evenimente, de la expoziţii şi spectacole de teatru până la programe pentru copii, ateliere, tururi ghidate şi concerte în aer liber. Timp de un an, Timişoara împarte statutul oficial de Capitală Europeană a Culturii cu oraşele Elefsina (Grecia) şi Veszprém (Ungaria).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...