Cel mai greu om din lume a trecut cu bine printr-o operație de micșorare a stomacului

Mexicanul Juan Pedro Franco, cunoscut drept cel mai greu om în viață din lume, cântărind aproape 600 de kilograme, a trecut cu succes printr-o intervenție chirurgicală realizată marți la Guadalajara, în urma căreia i-a fost eliminată o parte din stomac, informează miercuri AFP citând un anunț al medicilor.

''Așteptăm să vedem cum răspunde corpul său la această schimbare și sperăm că totul va merge bine'', a declarat după operație medicul chirurg Jose Antonio Castaneda.

Stomacul lui Juan Pedro Franco, în vârstă de 32 de ani, a fost redus cu aproape trei sferturi pentru a scădea aportul de alimente ingerate, până la un volum de 300 ml.

''Sperăm că în următoarele trei luni, el va pierde 40-50% din greutatea în exces'', a adăugat chirurgul în cadrul unei conferințe de presă.

Juan Pedro Franco va suferi o a doua intervenție chirurgicală în noiembrie, operația având ca scop împărțirea stomacului și realizarea unei modificări la nivel intestinal.

Succesul celor două intervenții depinde de ''disciplina sa și de angajamentul său în respectarea programelor de psiholoterapie și nutriție'', au precizat medicii.

Greutatea maximă a lui Juan Pedro Franco a fost de 595 de kilograme, însă înaintea operației acesta pierduse deja circa 175 kilograme cu ajutorul tratamentului specializat.

Bărbatul și-a petrecut mare parte din ultimii ani stând în pat el neputându-se mișca din cauza greutății excesive.

Un alt mexican, Manuel Uribe, inclus în 2007 în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai greu om de pe planetă, la cele 597 de kilograme, a murit anul trecut, mai arată sursa citată.

Eman Ahmed Abd El Aty, o femeie din Egipt, considerată cea mai grea din lume, a pierdut recent două treimi din cantitatea inițială de 500 kg după o intervenție bariatrică suferită la un spital din India ea urmând să fie mutată la spitalul Burjeel din EAU pentru continuarea tratamentului.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ion Iliescu, declarație criminală despre Revoluție: Este momentul să încetăm să mai căutăm vinovați

2 Frica de pușcărie! Primăria Capitalei a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice: cele turceşti ar fi…

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte din Parlamentul European

4 Androneasca, la pușcărie! „Dă-l în morții lui! Futu-i gâtu’ mă-sii!”. Stenograme DNA / Cum l-a executat Mafia P…

5 Mafia locală / Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro / Cazul e i…

recomandări

Te ia DNA: Mitu Augustin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Iată cum te poți cățăra pe turnul Eiffel