Cel mai mare aeroport din Europa limitează numărul pasagerilor pe perioada verii pentru a reduce cozile

Cel mai mare aeroport din Europa limitează numărul pasagerilor pe perioada verii pentru a reduce cozile

Aeroportul Heathrow, la fel ca multe alte aeroporturi europene, încearcă să găsească soluţii pentru a reduce haosul din această vară. Soluţia găsită a fost să impună un număr limitat de pasageri care pot trece pe la terminalul Plecări, dar şi un apel către companiile aeriene să nu mai vândă bilete pentru zborurile care riscă să fie anulate sau amânate. Măsura este valabilă de pe 12 iulie până pe 11 septembrie, arată libertatea.ro . „Recunoaştem că acest lucru va însemna că unele călătorii din timpul verii vor fi fie reprogramate, fie transferate unui alt aeroport sau vor fi anulate şi ne cerem scuze celor ale căror planuri de călătorie sunt afectate”, a declarat directorul general al Aeroportului Heathrow, John Holland-Kaye.

Conducerea aeroportului din Londra a precizat că acest plafon de 100.000 de pasageri pe zi este similar cu limitele implementate de rivalii săi: Aeroportul Schiphol din Olanda a redus numărul de pasageri cu aproximativ 16% faţă de nivelurile din 2019, în timp ce Frankfurt a redus numărul de zboruri la orele de vârf, de la 104 pe oră la 94. „Le cerem partenerilor noştri aerieni să nu mai vândă bilete de vară pentru a limita impactul asupra pasagerilor”, a mai anunţat John Holland-Kaye. British Airways, cel mai mare client al Aeroportului Heathrow, a eliminat deja mii de zboruri din orarul său din această vară din cauza lipsei de personal.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”