Cel mai mare „narco-submarin“ columbian, interceptat în Pacific. Câte tone de cocaină au fost găsite

Cel mai mare „narco-submarin“ columbian, interceptat în Pacific. Câte tone de cocaină au fost găsite

Cel mai mare "narco-submarin" columbian înregistrat vreodată - cu o lungime de aproximativ 30 de metri și o lățime de trei metri - a fost dezmembrat în Pacific, iar la bordul său au fost găsite trei tone de cocaină, a anunțat vineri marina țării.

FOTO: Fuerza Naval del Pacífico

Nava semi-submersibilă a fost interceptată marți, în timp ce se îndrepta spre America Centrală, una dintre cele mai frecvente rute pentru contrabanda cu droguri către Statele Unite, cel mai mare consumator de cocaină columbiană din lume, potrivit news.yahoo.com.

Echipajul reținut, cu vârste de 45, 54 și 63 de ani, sunt toți columbieni și au afirmat că au fost "forțați de o organizație de trafic de droguri" să ducă submarinul în America Centrală, a precizat marina într-un comunicat.

În trei decenii, marina columbiană a capturat 228 de astfel de semisubmersibile încărcate cu droguri, care nu sunt niciodată complet sub apă, dar care sunt folosite de traficanți pentru a evita detectarea de către paza de coastă și alte autorități.

Unele aveau ca destinație Statele Unite, în timp ce altele au fost interceptate în Atlantic, îndreptându-se spre Europa.

Acesta a fost cel mai mare submarin narco columbian dezafectat de la începutul înregistrărilor, în 1993.

Confiscarea a reprezentat o lovitură de aproximativ 103 milioane de dolari pentru traficul de droguri, a declarat marina.

Legea din Columbia, cel mai mare producător de cocaină din lume , pedepsește cu până la 14 ani de închisoare folosirea, construirea, comercializarea, posesia sau transportul unui semisubmersibil.

În 2021, cultivarea plantei coca - din care se extrage cocaina - se întindea pe 204.000 de hectare, potrivit ONU.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria