Cel mai scump Panettone din lume este acoperit cu aur și costă 700.000 de euro

Cel mai scump Panettone din lume este acoperit cu aur și costă 700.000 de euro

Cozonacul acoperit cu aur a fost cumpărat cu 700.000 de euro de un om de afaceri indian foarte bogat, pentru nunta nepoatei sale.

Bijuteria comestibilă costă 700.000 de euro FOTO: X

Acest panettone este literalmente o bijuterie comestibilă. Acoperit în întregime cu aur și diamante, cel mai scump panettone din lume valorează nu mai puțin de 700.000 de euro. Dar nu este destinat să stea în vitrina unui magazin de bijuterii: el a fost un cadou de nuntă generos din partea unui producător indian de textile pentru nepoata sa, care s-a îndrăgostit de panettone în timp ce studia în Italia, scrie huffingtonpost.fr.

Este realizat cu ingrediente de primă clasă: 5 kg de ciocolată ecuadoriană grand cru, șofran, condimente și, pentru a completa a fost folosită o foaie de aur comestibilă de 22 de carate, mai multe brățări cu diamante de diferite mărimi și denumiri și o tiară din aur alb și diamante. Suficient pentru a face să le curgă apa în gură tuturor iubitorilor tradiționalului tort de Crăciun.

Omul din spatele capodoperei, patiserul Dario Hartvig, a avut nevoie de trei zile pentru a o realiza. Dar pentru el, luxul este acum un obicei. Patiseria sa din Carmagnola, la sud de Torino, în Italia, atrage de câțiva ani atenția miliardarilor.

În urmă cu 10 ani, un magnat rus a fost cel care a inaugurat prima sa comandă de prestigiu: un tiramisu prețios care a costat 80.000 de euro. Miliardarul gurmand, care a devenit un client obișnuit, a cerut apoi un panettone de lux cu marrons glacés și diamante, la prețul astronomic de 500.000 de euro.

Ca și în cazul bunurilor de lux, Dario Hartvig se gândește să-și protejeze patiseriile de jafuri. Pentru a face acest lucru, clienții trebuie să își ridice comenzile în afara orelor de deschidere a magazinului. "Clientul meu rus și-a trimis confidentul să își ridice panettone-ul la 4 dimineața. Pentru clientul meu indian, a fost târziu în noapte. Fiecare livrare este o întreagă poveste", a declarat el pentru France Bleu.

Cofetarul italian este cunoscut și pentru la fel de impresionantele sale maxi-panetone de 50 kg. Iar cu acest format mare, el se adresează din nou celor extra-bogați: în 2022, acestea au fost realizate pentru evenimente din Emiratele Arabe Unite și Monte Carlo.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?