Cel mai tânăr consumator de droguri din România este un copil de opt ani

Cel mai tânăr consumator de droguri din România este un copil de opt ani

Ministrul Justiției a dezvăluit că există consumatori de droguri „tineri și din ce în ce mai tineri” în România. Cel mai tânăr are doar opt ani.

Canabisul, cel mai consumat drog în România Arhivă Adevărul

Fenomenul drogurilor nu a fost tratat de statul român „foarte pragmatic”, a declarat ministrul justiției, Alina Gorghiu, la Digi 24, vorbind despre o scădere alarmantă a vârstei consumatorilor din țara noastră.

Ministrul Justiției a dezvăluit că există consumatori de droguri „tineri și din ce în ce mai tineri” în România. „Am discutat cu diverși specialiști și am aflat că cel mai tânăr român care a consumat droguri are 8 ani și a fost dus la spital. Din păcate, vârsta aceasta scade nu doar la consumul de canabis, care este cel mai întâlnit drog în România și cel mai întâlnit drog de risc în Europa, ci vorbim și de substanțele psihoactive”, a mai declarat Gorghiu.

Potrivit ministrului justiției, „aceste substanțe care cresc de la o săptămână la alta, pentru că în laboratoarele criminalității organizate se investesc milioane de euro”, iar statele europene poartă un „război asimetric” cu criminalitatea organizată.

Cel mai consumat drog din România de tineri este canabisul.

Consumul de droguri a devenit o reală problemă, la nivel național, în ultimii ani. Astfel, pe piața din România și-au făcut apariția noi substanțe interzise, care fac ravagii printre tineri, iar debutul consumului apare la vârste tot mai fragede.

Studiul arată că 10,7% dintre românii cu vârsta cuprinsă între 15-64 ani au consumat cel puţin un tip de drog ilicit de-a lungul vieţii (consum experimental), în timp ce 6% dintre ei au consumat și în ultimul an (consum recent). Totodată, se remarcă o încetinire a ritmului de creştere a consumului pentru majoritatea drogurilor ilicite, excepţie făcând consumul de noi substanţe psihoactive.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

2 Date care dau de gândit / Rusia a scos din depozite ce avea mai bun, dar încă mai are resurse pentru încă doi ani de război

3 „Wow, sexul din filme este foarte real”

4 VIDEO Momente de stupoare la Budapesta! / „A fost ca și cum suveranitatea Ungariei a fost cedată chinezilor”

5 VIDEO Aceste imagini bizare sunt din Germania...