Cel puțin 15 morți şi trei răniți, într-un incendiu izbucnit la o cazarmă din Armenia

Cel puțin 15 morți şi trei răniți, într-un incendiu izbucnit la o cazarmă din Armenia

Cel puţin 15 soldaţi au murit şi trei au fost grav răniţi într-un incendiu izbucnit la o cazarmă din Armenia, a anunţat joi Ministerul Apărării armean, informează AFP, citată de Agerpres .

Confruntarile militare intre Armenia si Azerbaidjan s-au încheiat. Tensiunile, nu. FOTO arhivă AFP

Incendiul a izbucnit joi în jurul orei 01:30 (21:30 GMT miercuri), în satul Azat, în regiunea Gegharkunik (est).

Potrivit unor informaţii preliminare, 15 militari au murit din cauza unui incendiu care s-a declanşat într-o companie de ingineri şi de trăgători de elită", a precizat ministerul într-un comunicat.

Alți trei militari răniți în incendiu sunt în stare gravă. Încă nu a fost stabilită cauza incendiului.

În vara anului trecut, peste zece persoane au fost ucise într-o piaţă foarte frecventată din capitala armeană Erevan, în timpul unei explozii urmate de un incendiu.

Armenia atre trei milioane de locuitori și trece printr-o situație grea după înfrângerea pe care a suferit-o în războiul din 2020 împotriva Azerbaidjanului (soldat cu circa 6.500 de morţi, încheiat, printr-un armistiţiu negociat de Rusia în faţa unei înfrângeri iminente a trupelor armene) , înfrângere urmată de o criză politică, arată Agerpres.

Tensiunile cu privire la frontiere disputate din anii '90 de cele două foste republici sovietice rivale nu s-au încheiat însă după armistițiu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?