Cel puţin 161 de milioane de telespectatori au urmărit finala concursului Eurovision 2022 (EBU)

Cel puţin 161 de milioane de telespectatori au urmărit finala concursului Eurovision 2022 (EBU)

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (European Broadcasting Union - EBU), care organizează concursul Eurovision, a anunţat miercuri de la sediul său din Geneva că cel puţin 161 de milioane de telespectatori au urmărit finala din 2022 a acestei competiţii muzicale, care s-a desfăşurat pe 14 mai în oraşul italian Torino, informează DPA.

EBU a precizat că audienţa show-ului din acest an a fost calculată pe baza datelor de audienţă transmise de 34 de pieţe de televiziune. Ediţia de anul trecut, organizată în oraşul olandez Rotterdam, a avut o audienţă de 183 de milioane de telespectatori.

Rusia - o ţară în care audienţa concursului este în mod tradiţional foarte mare - a fost exclusă de la ediţia din 2022 din cauza invaziei sale militare în Ucraina.

Cota de audienţă nu a fost măsurată în Ucraina, ţara care a câştigat ediţia din acest an. Datele de audienţă nu au fost obţinute nici din Albania, Azerbaidjan, Israel, Croaţia, Malta, Muntenegru, Macedonia de Nord şi San Marino.

Ca de obicei, cota de audienţă din Islanda a atins un nivel record: 96,4% din totalul telespectatorilor islandezi au vizionat finala concursului Eurovision din acest an. Cota de audienţă din Norvegia a fost de 89,1%, cea din Suedia de 81,4%, iar cea din Finlanda de 72,1%.

În Germania, show-ul de patru ore desfăşurat la Torino a fost vizionat de circa 36% din totalul telespectatorilor germani.

În Italia, finala concursului a fost urmărită de 6,6 milioane de persoane, în Spania de 6,8 milioane de persoane, iar în Marea Britanie de 8,9 milioane de persoane - ceea ce înseamnă că Marea Britanie a depăşit în acest an Germania în ceea ce priveşte numărul absolut de telespectatori care au urmărit competiţia muzicală.

Marea Britanie s-a clasat pe locul al doilea la finalul concursului. Ţara câştigătoare a fost Ucraina, care s-a impus prin grupul Kalush Orchestra şi cântecul "Stefania".

Ucraina a câştigat cea de-a 66-a ediţie a concursului Eurovision cu un număr record de puncte primite în urma voturilor exprimate de public . AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...