Cel puţin 18 persoane rănite în ciocniri între forţele de ordine şi migranţi în nordul Franţei

Cel puţin 18 persoane rănite în ciocniri între forţele de ordine şi migranţi în nordul Franţei

Cel puţin 18 persoane au fost rănite joi în ciocniri între forţele de ordine şi migranţi care voiau să ajungă în Marea Britanie, la desfiinţarea unei tabere din Calais (nordul Franţei), relatează AFP.

"Poliţiştii şi jandarmii s-au confruntat, în cadrul unei operaţiuni de evacuare, cu circa 100 de migranţi care au dat dovadă de o foarte mare agresivitate şi au refuzat să plece", a transmis prefectura din Pas-de-Calais într-un comunicat.

"Forţele de ordine au fost ţinta a numeroase proiectile. Cincisprezece poliţişti şi jandarmi au fost răniţi", se menţionează în comunicat.

O membră a reţelei Human Rights Observers a indicat la rândul ei pentru AFP că "cel puţin trei persoane exilate" au fost rănite şi transportate la spital.

În general, la expulzări "persoanele sunt autorizate să plece cu lucrurile lor", dar azi dimineaţă "forţele de ordine le-au ordonat agenţilor de la curăţenie să confişte tot", a adăugat ea.

Tabăra desfiinţată, care găzduia în principal africani, se află în apropiere de o intersecţie unde migranţii încearcă să urce în camioane cu scopul de a traversa Canalul Mânecii şi a ajunge în Anglia.

Deşi de la finele lui 2018 s-au intensificat tentativele de traversare pe mare, mulţi migranţi, mai ales cei fără resurse, continuă să angajeze în traversare urcând în camioane.

Sute de migranţi, între care numeroase familii, rămân încă în zona de litoral din nordul Franţei, în speranţa de a găsi o modalitate de a ajunge pe ţărmul britanic. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina