Cel puțin 26 de persoane au murit în urma incendiului care devastează Hawaii

Cel puțin 26 de persoane au murit în urma incendiului care devastează Hawaii

Cel puțin 26 de persoane au murit în urma incendiului care a cuprins insula Maui, din Hawaii, relatează Yahoo News.

Incendiu de vegetație în Lahaina, Hawaii Foto EPA EFE

Incendiul a luat prin surprindere insula Maui, lăsând în urmă mașini arse pe străzile cândva aglomerate și mormane de moloz fumegând acolo unde se aflau clădiri istorice. Flăcările au năvălit pe tot parcursul nopții, forțând adulți și copii să se scufunde în ocean pentru a se salva.

Comitatul Maui a anunțat miercuri pe site-ul său oficial bilanțul actualizat al morților, scriind că în prezent nu sunt disponibile alte detalii despre decese. Oficialii au declarat anterior că 271 de structuri au fost avariate sau distruse și că zeci de persoane au fost rănite.

Miercuri, echipele din Maui au continuat să lupte cu incendiile de pe insulă. Autoritățile au îndemnat vizitatorii să stea departe.

Locuitorii din Lahaina, Kamuela Kawaakoa și Iiulia Yasso, din Lahaina, au descris o fugă chinuitoare sub cerul plin de fum marți după-amiază.

Incendiile din Hawaii au fost întețite de vânturile puternice ale uraganului Dora. Experții spun că schimbările climatice cresc probabilitatea unor astfel de evenimente.

Pe măsură ce vânturile s-au domolit oarecum pe Maui, unele zboruri au fost reluate miercuri, permițând piloților să vadă întreaga amploare a devastării. O înregistrare video aeriană din Lahaina a arătat zeci de case și clădiri rase de pe fața pământului, inclusiv pe Front Street, unde turiștii se adunau cândva pentru a face cumpărături și a lua masa. Mormane de moloz fumegânde zăceau îngrămădite lângă malul mării, bărcile din port erau pârjolite, iar fumul cenușiu plutea deasupra scheletelor fără frunze ale copacilor carbonizați.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat