Cel puțin 30 de britanici ar fi fost uciși în atentatul din Tunisia (media)

Cel puțin 30 de britanici ar fi fost uciși în atentatul din Tunisia (media)

Cel puțin 30 de turiști britanici ar fi fost uciși în atentatul comis vineri într-un hotel din Tunisia, în timp ce numai 15 au fost identificați oficial până în prezent, au anunțat luni media britanice, relatează AFP. 

*Marea Britanie avertizează că sunt posibile noi atacuri islamiste în Tunisia

*Atentat în Tunisia: șase dintre persoanele spitalizate sunt în continuare într-o stare critică

Potrivit BBC, care nu citează sursa, 'cel puțin 30 de cetățeni din Marea Britanie și-ar fi pierdut viața atunci când un tânăr tunisian a deschis focul pe plaja unui hotel la Port El Kantaoui, în apropiere de stațiunea Sousse (140 kmu sud de Tunis), făcând 38 de victime. Atentatul a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Cel puțin 15 britanici au fost uciși, potrivit autorităților tunisiene, care au identificat 20 din cele 38 de victime. Printre acestea se află de asemenea cetățeni din Belgia, Germania, Irlanda și Portugalia.

Guvernul britanic a avertizat că numărul victimelor ar putea crește. Trei membri ai aceleiași familii, un student de 19 ani, unchiul și bunicul acestuia se află printre victimele înregistrate în rândul cetățenilor britanici.

Acest atac este deja cel mai sângeros pentru cetățenii britanici de la atentatele sinucigașe comise pe 7 iulie 2005 la Londra. Tunisia va înarma poliția turistică și va desfășura 1.000 de agenți de securitate suplimentari pentru a proteja hoteluri, plaje și obiective turistice.

Este pentru prima dată, potrivit autorităților, când poliția turistică tunisiană va fi înarmată. Ministerul Turismului a precizat că 1.000 de agenți de securitate înarmați se vor alătura începând de la 1 iulie poliției turistice și ar urma să fie desfășurați în interiorul și exteriorul hotelurilor, pe plaje și în locuri turistice și arheologice. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă