Cel puțin 32 de morți și 14 dispăruți în urma unui incendiu la o mină ArcelorMittal din Kazahstan

Cel puțin 32 de morți și 14 dispăruți în urma unui incendiu la o mină ArcelorMittal din Kazahstan

Cel puțin 32 de persoane au murit și 14 sunt date dispărute în urma unui incendiu într-o mină din Kazahstan, a anunțat sâmbătă Ministerul pentru Situații de Urgență.

Zeci de persoane au murit în incendiu FOTO Profimedia

Operatorul ArcelorMittal Temirtau, unitatea locală a producătorului de oțel ArcelorMittal, cu sediul în Luxemburg, a declarat că 206 din cele 252 de persoane de la mina Kostenko au fost evacuate după ceea ce pare a fi o explozie de metan, scrie reuters.com.

Aceasta a precizat că 18 persoane au solicitat asistență medicală.

Președintele kazah Kassym-Jomart Tokayev, care a transmis condoleanțe familiilor victimelor și a declarat o zi de doliu național pe 29 octombrie, a ordonat cabinetului său să oprească cooperarea în materie de investiții cu ArcelorMittal Temirtau.

Compania a precizat că a suspendat exploatarea minelor unităților de cărbune pentru 24 de ore pentru verificări de protecție a gazelor. Guvernul și compania au confirmat, de asemenea, că lucrează pentru a finaliza o înțelegere pentru naționalizarea companiei, care operează cea mai mare fabrică de oțel din țară.

„ArcelorMittal poate confirma, de asemenea, așa cum a comunicat astăzi guvernul Kazahstanului, că cele două părți au purtat discuții cu privire la viitorul ArcelorMittal Temirtau și au semnat recent un acord preliminar pentru o tranzacție care va transfera proprietatea către Republica Kazahstan”, potrivit companiei.

„ArcelorMittal se angajează să finalizeze această tranzacție cât mai curând posibil pentru a minimiza întreruperile în cea mai mare măsură posibilă”.

Luna trecută, prim-viceprim-ministrul Roman Sklyar a declarat reporterilor că Kazahstanul este în discuții cu potențiali investitori care ar putea prelua mina.

El a spus că guvernul este nemulțumit de eșecul ArcelorMittal de a-și îndeplini obligațiile de investiții, de a moderniza echipamentele și de a asigura siguranța lucrătorilor după o serie de accidente mortale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...