Cel puţin patru responsabili americani, preocupaţi de presiunea Casei Albe chiar înainte de convorbirea Trump-Zelenski

Cel puţin patru responsabili americani, preocupaţi de presiunea Casei Albe chiar înainte de convorbirea Trump-Zelenski

Cel puţin patru responsabili americani din domeniul securităţii naţionale au fost preocupaţi de presiunea Casei Albe asupra Ucrainei pentru a obţine informaţii compromiţătoare despre Joe Biden chiar înainte de controversata convorbire telefonică dintre Donald Trump şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, relatează ediţia de joi a cotidianului The Washington Post, relatează AFP.

Potrivit cotidianului citat, preocupările lor au apărut din luna mai, odată cu rechemarea bruscă la Washington a ambasadoarei SUA în Ucraina, Marie Yovanovitch.

Alte semnale alarmante, în special conţinutul reuniunilor la Casa Albă, i-au determinat să semnaleze problema consilierului juridic al Consiliului pentru securitate naţională, John Eisenberg.

Îndoielile lor s-au accentuat după 25 iulie şi după convorbirea telefonică dintre Donald Trump şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, la originea deschiderii unei anchete în vedere unei proceduri de destituire a preşedintelui republican.

"Această convorbire a provocat o mare preocupare în rândul persoanelor care au ascultat în direct - au sunat semnale de alarmă", a declarat pentruWashington Post o sursă apropiată dosarului, sub rezerva anonimatului. ''Oamenii se întrebau ce trebuia făcut'', notează sursa citată.

Consilierul pentru securitate naţională John Bolton, demis de atunci din funcţie, a fost alertat în special de echipele sale, relatează cotidianul.

Dar conţinutul convorbiri dintre preşedinţii Trump şi Zelenski nu a fost făcută public decât câteva săptămâni mai târziu, după semnalarea unui denunţător misterios, membru al serviciilor de informaţii.

Washington Post menţionează faptul că nu ştie dacă această sursă a fost informată despre detaliile convorbirii celor doi şefi de stat de către unul sau mai mulţi dintre aceşti oficiali.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 VIDEO Este posibil așa ceva în Qatar?

3 Foarte interesante amănunte!

4 Andreea Tonciu și-a luat mașină de 200.000 de euro: „Sunt femeie și nu trebuie să muncesc atât de mult”

5 Grangurul PSD Niculae Bădălău, reținut de DNA, după ce a fost săltat și dus la audieri, duminică seară, într-un dosar de corupție