Cele 10.000 de bilete pentru a-l vedea pe papă în Philadelphia s-au epuizat în două minute

Cele 10.000 de bilete pentru a-l vedea pe papă în Philadelphia s-au epuizat în două minute

Autoritățile din Philadelphia au pus marți la dispoziția cetățenilor 10.000 de bilete gratuite pentru a asista la o ceremonie la care va participa papa Francisc în 26 septembrie în oraș, biletele epuizându-se în două minute, relatează EFE.

Site-ul arhidiocezei din Philadelphia a pus la dispoziția cetățenilor 10.000 de bilete gratuite pentru ceremonia de marți de la ora 12:00 (16:00 GMT), cu o limită de patru bilete de persoană și disponibile la cerere. În următoarele minute, site-ul a înregistrat 394.000 de accesări ale utilizatorilor și toate biletele disponibile s-au epuizat.

Presa locală a semnalat că multe bilete obținute astfel au fost scoase la vânzare pe internet la prețuri care au ajuns chiar și la o sută de dolari.

Arhidioceza a pus la dispoziția cetățenilor bilete de acces la predica papei asupra imigrației și libertății religioase pe care papa o va susține în centrul istoric al Philadelphiei în 26 septembrie și preconizează ca în următoarele zile să ofere bilete și la alte evenimente la care va participa Suveranul Pontif.

Autoritățile religioase au precizat că nu vor sancționa revânzarea biletelor, având în vedere că nu pot să o împiedice, dar au deplâns faptul că multe persoane care și-au dorit acest lucru nu vor putea asista la "un eveniment istoric" precum prima vizită a papei Francisc în SUA.

Suveranul Pontif va vizita pentru prima dată SUA în perioada 22 — 27 septembrie.

Papa va sosi la Washington din Cuba, unde are preconizată o vizită între 19 și 22 septembrie, iar pe 23 septembrie se va întâlni cu președintele Barack Obama, la Casa Albă, și cu înalți prelați americani. Tot atunci va oficia o slujbă de canonizare a preotului misionar spaniol și frate franciscan, Junípero Serra. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...