Cele 3 trucuri permanente folosite de Putin pentru a rămâne la putere

Cele 3 trucuri permanente folosite de Putin pentru a rămâne la putere

Analista franceză Marie Mendras, expertă în studii despre Rusia, a publicat recent o carte în care a deslușit paranoia președintelui Vladimir Putin legată de războiul din Ucraina și de izolarea economică și diplomatică a Moscovei. Profesoara de la Universitatea de afaceri internaționale din Paris explică cum Putin folosește 3 trucuri permanente pentru a rămâne la putere.

Putin trebuie să rămână într-o stare permanentă de război pentru a-și consolida puterea, scrie politologul Marie Mendras în noua sa lucrare, potrivit Business Insider .

Putin își menține puterea prin violență politică, conflict și război perpetuu, 3 metode la care apelează, spune Mendras. În ciuda izolării economice și diplomatice, Putin este de așteptat să câștige un al cincilea mandat prezidențial.

Președintele rus Vladimir Putin trebuie să se asigure că țara sa rămâne într-o stare permanentă de război pentru a-și consolida puterea, potrivit unei noi cărți a lui Marie Mendras, profesor la Școala de Afaceri Internaționale a Universității Sciences Po din Paris.

„Are logica unui lider paranoic”, a declarat Mendras luni pentru France 24. „Omul este în modul de supraviețuire”, a adăugat Mendras, a cărui ultimă carte despre Rusia intitulată „La Guerre permanente: Ultime stratégie du Kremlin” sau „Războiul permanent: strategia supremă a Kremlinului” a fost lansată săptămâna trecută. Este disponibilă în limba franceză.

Mendras, care a scris mai multe cărți despre Rusia, a spus că Putin a reușit să rămână la putere din 1999 – când a fost numit prim-ministru al Rusiei de către președintele de atunci Boris Elțin – folosind „din ce în ce mai multă violență politică”, precum și conflicte. și războaie. Acestea includ cinci războaie din Cecenia, Georgia, Donbas, Siria și Ucraina.

La urma urmei, el era un om relativ necunoscut înainte de ascensiunea sa neașteptată la un loc de conducere de top în Rusia, în urmă cu două decenii. „El se gândește imediat, pe termen scurt: „Ce pot face pentru a teroriza pe toată lumea, astfel încât să-mi accepte dorințele și domnia mea?””, a spus ea pentru France 24.

Este puțin probabil ca Rusia să fie martoră la o revoluție sau la o rebeliune majoră, deoarece este o „dictatură periculoasă”, a spus Mendras. Războiul Rusiei împotriva Ucrainei a declanșat sancțiuni occidentale ample împotriva Moscovei, izolându-i economia și slăbind Rusia din punct de vedere diplomatic.

În timp ce economia Rusiei pare rezistentă, Mendras a avertizat să ia cifrele la valoarea nominală. „Situația economică și socială nu este bună și nu ar trebui să avem încredere în statisticile oficiale”, a spus ea.

Rusia a înregistrat o creștere a PIB-ului de 3,6% în 2023, după ce s-a contractat cu 1,2% în 2022. Experții spun că creșterea Rusiei este determinată în primul rând de cheltuielile de război și subvenții.

Putin caută un al cincilea mandat prezidențial la viitoarele alegeri din martie din Rusia. Liderul rus, în vârstă de 71 de ani, este de așteptat să câștige cursa împotriva a trei adversari.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?