Cele 6 avioane cu care au fugit sâmbătă oligarhii lui Putin

Cele 6 avioane cu care au fugit sâmbătă oligarhii lui Putin

Conform canalului de Telegram „Vajnîie Novosti” („Știri Importante”) , cel puțin 6 aeronave au decolat de pe aeroporturile din apropierea capitalei Rusiei și au dispărut ulterior de pe sistemele radar.

Primul zbor: ora 7.00 (ora Moscovei). Avionul Șuhoi Superjet al vicepremierului Denis Manturov a aterizat în orașul Dalaman din sud-vestul Turciei la ora 12.06.

Al doilea zbor: ora 11.30. Avionul de afaceri al oligarhului și prietenului lui Putin, Arkadi Rotenberg, un Bombardier BD-700, a decolat de la Moscova și a aterizat la Baku, capitala Azerbaidjanului, la ora 15.04. Acest zbor a fost programat încă din seara zilei de vineri, 23 iunie.

Al treilea zbor: ora 14.00. Aeronava Bombardier Global Express XLS a companiei de stat Inter RAO, condusă de fiul amicului lui Putin, Iuri Kovalciuk, a aterizat la ora 15.00 la Sankt Petersburg.

Al patrulea zbor: ora 14.16. Avionul lui Vladimir Putin, IL 96-300PU, a plecat cu destinația Sankt Petersburg. Radarele i-au pierdut urma în apropiere de Tver. Este dotat cu echipamente speciale pentru conducerea armatei.

Al cinclea zbor: ora 14.44. Avionul Tu-214PU, aparținând Administrației Prezidențiale de la Kremlin, a decolat tot spre Sankt Petersburg. Și această aeronavă are echipament în caz de război. A dispărut de pe sistemele radar deasupra orașului Gatcina din regiunea Leningrad.

Al șaselea zbor: ora 17.00. Avionul de afaceri Gulfstrea G650 al oligarhului Vladimir Potanin urma să decoleze din Moscova la ora 17.00 cu destinația Istanbul.

Important: avionul și elicopterul lui Evgheni Prigojin au fost sigilate de forțele de securitate de pe aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat