Cele 6 culori pe care să le porți dacă vrei să faci impresie bună la prima vedere. Nuanța care „stârnește conversația și încurajează oamenii să fie mai îndrăzneți”

Cele 6 culori pe care să le porți dacă vrei să faci impresie bună la prima vedere. Nuanța care „stârnește conversația și încurajează oamenii să fie mai îndrăzneți”

Culoarea este peste tot în jurul nostru și are impact. Alegerea anumitor culori reprezintă un mod de face impresie la prima vedere și afectează felul în care ne percep cei din jurul nostru. Iată, așadar, cum să ne alegem ținuta potrivită.

Culoarea ținutei va da o anumită impresie la prima întâlnire FOTO Shutterstock

Michelle Lewis, expertă în psihologia culorilor și fondatoarea The Color Cure, a dezvăluit, pentru publicația Business Insider , părerile ei despre beneficiile pozitive ale purtării anumitor culori la prima întâlnire.

1. Verde închis - pentru a emana încredere

Dacă speri să arăți faptul că ai încredere în tine la o întâlnire, verdele este răspunsul.

Această culoare este un simbol minunat al creșterii, stabilității și al unui sentiment puternic de identitate de sine”, a spus ea pentru BI.

Verdele poate semnifica, de asemenea, o prezență stabilă și calmă.

Când vine vorba de alegerea nuanței potrivite de verde, specialista ne recomandă să optăm pentru nuanțe mai profunde. Dacă verdele este prea deschis (precum supa de mazăre), l-ar putea face pe interlocutor să se simtă inconfortabil.

Vrei să simbolizezi partea bună a verdelui pentru o primă impresie”, a adăugat ea.

2. Albastru - pentru a părea demn de încredere

Albastrul este adesea considerat culoarea preferată a lumii, așa că este întotdeauna o alegere sigură de purtat la prima întâlnire.

Dacă asta nu este suficient pentru a vă convinge, Lewis spune că albastrul este asociat, de asemenea, cu încrederea. La urma urmei, este o alegere populară pentru multe mărci globale, precum LinkedIn și Walmart, și culoarea multor uniforme de poliție.

Albastrul este bun și pentru calmarea unei situații stresante, a spus ea. Fiți conștienți, totuși, de faptul că nuanțele profunde de albastru pot fi mai stimulatoare din punct de vedere mental, nepotrivite pentru o primă întâlnire.

Albastrul închis „poate ajuta la construirea rapidă a încrederii, dar poate și menține lucrurile prea cerebrale”, a spus Lewis pentru BI. „Recomand să-l asociați cu puțin roșu pentru a oferi un echilibru excelent.”

3. Mov - culoarea conexiunii și a relațiilor

Specialista ne sugerează să purtăm violet dacă vrem „să ne semnalăm deschiderea către o nouă relație”, sau una profundă.

Movul este o alegere pozitivă pentru o primă întâlnire , deoarece este considerat a fi culoarea relațiilor și a conexiunii. Această culoare poate ajuta la facilitarea unei conexiuni rapide cu oameni noi.

4. Roșu - pentru a te simți mai atractiv

Roșu este întotdeauna o alegere puternică de garderobă și „evident o alegere grozavă la o primă întâlnire”, susține Lewis.

A purta roșu la o primă întâlnire poate ajuta la reținerea atenției cuiva și la menținerea energică a lucrurilor. În plus, unele studii au sugerat că, în anumite cazuri, roșul te poate face să te simți – sau să fii perceput ca – mai atractiv.

Fie că este vorba despre ruj roșu, o rochie sau chiar pantofi, un strop de roșu va atrage atenția, a adăugat ea.

5. Magenta - poate stârni conversația

Magenta este o alegere îndrăzneață de culoare pentru o primă întâlnire.

Se știe că Magenta stârnește conversația și încurajează oamenii să fie mai îndrăzneți, așa că pentru o primă întâlnire, acest lucru poate ajuta”, a afirmat experta, pentru sursa citată.

Dacă ai nevoie de un pic de energie la o primă întâlnire, a spus ea, această nuanță este, de asemenea, cunoscută pentru că îi face pe oameni să se simtă încrezători și curajoși.

6. Roz deschis - pentru o impresie jucăușă

Dacă dorești să faci o impresie mai jucăușă, atunci nunațele de roz deschis sunt alegerea portrivită.

Nuanțele mai deschise de roz indică faptul că nu ești o persoană sobră, cu una pregătită de distracție. În același timp, ne va scoate în evidență latura mai blândă a personalității.

De asemenea, încurajează îmbrățișarea și atingerea”, a conchis Michelle Lewis.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…