Cele două persoane ucise în atacul cu cuțitul din Egipt sunt de naționalitate germană (FOTO)

Cele două persoane ucise în atacul cu cuțitul din Egipt sunt de naționalitate germană (FOTO)

Cele două femei ucise vineri într-un atac cu cuțitul pe o plajă din stațiunea balneară Hurghada din estul Egiptului sunt de naționalitate germană, a confirmat sâmbătă Ministerul german al Afacerilor Externe, potrivit AFP.

"Avem în prezent certitudinea tristă că două turiste germane și-au pierdut viața în atacul de la Hurghada", a precizat o purtătoare de cuvânt a ministerului, într-un comunicat.

Până acum exista o incertitudine privind naționalitatea victimelor.

Un responsabil al Ministerului egiptean al Sănătății afirmase pentru AFP, sub acoperirea anonimatului, că cele două femei sunt germane. Însă site-ul oficial al cotidianului guvernamental Al-Ahram vorbea de victime ucrainene .

"Conform informațiilor de care dispunem, atacul a vizat turiști străini, un act criminal extrem de viclean, care ne-a bulversat și înfuriat", a subliniat purtătoarea de cuvânt.

La rândul lor, autoritățile egiptene nu au oferit până în acest moment informații definitive privind motivele atacatorului Hurghada, care a fost arestat.

Nu se știe dacă el are legături cu grupări extremiste precum organizația Statul Islamic (SI), care a revendicat mai multe atentate sângeroase împotriva forțelor de ordine, turiștilor și minorității creștine.

Alte persoane persoane, de asemenea turiști străini, au fost rănite în atac, fără a fi precizată naționalitatea lor.

Ultimul atac dintr-o stațiune balneară egipteană datează din ianuarie 2016, când trei turiști europeni au fost răniți cu o armă albă.

Indiferent de motivație, atacul riscul să dea o nouă lovitură turismului, un sector cheie al economiei Egiptului, care încearcă să atragă noi turiști după ani de instabilitate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante