Cele mai frumoase orășele din Europa: destinații turistice cu un farmec aparte

Cele mai frumoase orășele din Europa: destinații turistice cu un farmec aparte

Publicația „Travel and Leisure“ a realizat un top al celor mai frumoase orășele turistice sau sate din Europa. Fiecare așezare are un farmec aparte și este preferată de turiștii care vor să se refugieze într-un loc liniștit, aproape de natură.

Așezarea „cocoțată“ pe o stâncă

Gordes, Franța FOTO Shutterstock

Gordes, Franța FOTO Shutterstock

Gordes este o mică așezare din Franța, care se umple de turiști în perioada de vară. „Dar poți oare să-i învinovățești pe vizitatori că vor să se cufunde în magia unuia dintre cele mai frumoase sate din Franța, dacă nu din lume? Cocoțat pe o stâncă înaltă deasupra văii, este o destinație de neratat, cu străduțe pietruite, biserici și o mănăstire punctată de câmpuri de lavandă care parcă au fost culese din paginile unei cărți de povești“, arată publicația Travel and Leisure.

„Veneția Țărilor de Jos"

Localitatea Giethoorn, din Olanda FOTO Shutterstock

Localitatea Giethoorn, din Olanda FOTO Shutterstock

Localitatea Giethoorn, din Olanda , este cunoscută și ca „Veneția Țărilor de Jos"

Acest sat idilic se află în provincia olandeză Overijssel, situată în nord-estul Olandei. Așezarea este lăudată pentru canalele săpate manual, cele 176 de poduri care leagă mica insulă de continent, pentru pistele de mers pe jos și de biciclete, precum și pentru casele cu acoperiș de paie care datează din secolul al XVIII-lea. „Pentru că o astfel de infrastructură nu suportă mașini, locuitorii (și cei aproape un milion de turiști care o vizitează în fiecare an) se deplasează navigând, mergând pe jos și cu bicicleta“, prezintă „Travel and Leisure“.

Orașul din Caucaz vestit printr-o biserică

Biserica Gergeti Trinity din Georgia FOTO Shutterstock

Biserica Gergeti Trinity din Georgia FOTO Shutterstock

O mică așezare din Georgia situată de-a lungul drumului militar georgian, Stepantsminda, cunoscută sub numele de Kazbegi, atrage numeroși turiști. Micul oraș se află în Munții Caucaz din nord-estul Georgiei.

„Este faimos pentru biserica Gergeti Trinity din secolul al XIV-lea, situată la o altitudine de 7.119 picioare deasupra nivelului mării și pentru vârful mamut acoperit de zăpadă al Muntelui Kazbek. Acest sat din vale este, de asemenea, învolburat de mitologie antică, ceea ce nu face decât să-i sporească mistica“, potrivit „Travel and Leisure“.

Oia (Grecia), satul pescăresc asaltat de turiștii din toată lumea

Santorini FOTO Shutterstock

Santorini FOTO Shutterstock

Localitatea Oia, din Grecia , se află în vârful nord-vestic al insulei Santorini. Acest sat de pescari s-a transformat într-o zonă fierbinte, ca urmare a numărului mare de turiști care popopesc aici. Casele din această zonă reprezintă o atracție deoarece sunt unice, fiind agățatre de stânci.

Portofino, un orășel italian plin de culoare

Portofino FOTO Shutterstock

Portofino FOTO Shutterstock

Portofino este un sat preferat de mulți turiști datorită peisajelor de vis.

„În timpul verii, călătorii ajung în enclava de coastă plină de farmec din Portofino pentru a admira casele în nuanțe pastelate, pentru a se minuna de ambarcațiunile din port și pentru a bea Negronis în barurile strălucitoare de pe Piazzetta. Poteca care duce la Castello Brown oferă priveliști impresionante ale orașului și ale mării“, arată publicația „Travel and Leisure“ .

Grindelwald, raiul iubitorilor muntelui

Grindelwald FOTO Facebook

Grindelwald FOTO Facebook

Satul Grindelwald, din Elveția, este căutat de cei care iubesc muntele și sporturile zăpezii. „Reflectă o versiune idealizată a stațiunii de schi elvețiene cosmopolite pe care o veți vedea într-o broșură de călătorie sau pe o carte poștală, cu vârfuri acoperite de zăpadă, pârtii pregătite pentru toate nivelurile de îndemânare și ghețari strălucitori. Când sezonul de zăpadă se încheie, farmecul său alpin revine în centrul atenției sub forma unor trasee de drumeții și trasee naturale. Căutătorii de aventură vin să abordeze vârfurile înalte, mai exact fața nordică a muntelui Eiger“, scriu cei ce la „Travel and Leisure“. .

Satul german desprins dintr-un basm

Rothenburg ob der Tauber FOTO Facebook

Rothenburg ob der Tauber FOTO Facebook

Rothenburg ob der Tauber este un orășel de basm situat de-a lungul legendarului Drum Romantic din Germania, în regiunea Franconia din Bavaria. Aici se găsesc străduțe pietruite, bastioane intacte și clădiri cu arhitectură medievală și un castel de poveste, precum și priveliști pline de frunze din toate părțile.

Marsaxlokk, portul perfect pentru pescari

Marsaxlokk FOTO Shutterstock

Marsaxlokk FOTO Shutterstock

Portul de pescuit perfect se află în localitatea Marsaxlokk, din Malta.

„Situat în partea de sud-est a Maltei, acest sat practic neatins îi răsfață pe călători cu o doză majoră de istorie și de carismă de coastă. Ambarcațiunile tradiționale malteze plutesc în port, promenada de pe malul mării este presărată cu restaurante care servesc captură proaspătă a zilei, iar ritmul de viață pare minunat de relaxat“, transmite pubicația.

Bijuteria ascunsă pe dealurile din sudul Spaniei

Frigiliana FOTO Shutterstock

Frigiliana FOTO Shutterstock

Frigiliana face parte din categoria localităților care îi lasă pe turiști fără cuvinte. Este considerată o adevărată bijuterie ascunsă pe dealurile din sudul Spaniei nu este foarte cunoscută de turiști. Este considerată zona ideală pentru călătorii dornici să se plimbe prin labirintul de străduțe minunate din orașul vechi, să facă drumeții până la ruinele castelului, să deguste tapas și să bea vin local în timp ce privesc liniștiți apusul soarelui.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…