Cele mai multe cazuri noi de COVID-19, în București. Medic: La spital vin tot mai mulți tineri și tot mai puțini asimptomatici

Cele mai multe cazuri noi de COVID-19, în București. Medic: La spital vin tot mai mulți tineri și tot mai puțini asimptomatici

Cele mai multe cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în București. Este vorba despre 69 de infectări în ultimele 24 de ore, în condițiile în care la nivel național bilanțul se menține îngrijorător – 592 de cazuri din 14.680 de teste. Managerul Institutului de Pneumologie Marius Nasta, Beatrice Mahler, spune că la spital ajung tot mai mulți tineri infectați cu COVID-19, iar cazurile moderate și grave sunt tot mai multe.

„Avem internări și externări într-un ritm extrem de mare. Numărul de pacienți care se prezintă la camera de gardă și care sunt și confirmați sunt în marea majoritate, în ultimele zile, pacienți tineri, cu forme moderate de boală, dar și pacienți cu afectare pulmonară cu forme severe. Tot mai puțini asimptomatici, tot mai puține persoane care nu necesită asistență importantă din partea personalului medical”, a spus Mahler la Digi24.

„Este foarte important ca asimptomaticii care sunt acasă să respecte izolarea și să-i protejeze pe cei din jur”, a adăugat ea.

Medicul spune că Institutul Marius Nasta este aproape plin.

„În fiecare zi, limita de paturi libere e de 3-4 paturi la confirmați, în fiecare zi paturile de suspecți se umplu în totalitate până seara, iar la terapie funcționăm cu un pat liber și uneori cu niciunul”, a spus Mahler.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa