Cele mai nepotrivite ținute purtate de Prințesa Diana

Cele mai nepotrivite ținute purtate de Prințesa Diana

Pare ciudat să vorbim despre ținute nepotrivite, Lady Di fiind una dintre cele mai apreciate celebrități pentru stilul său vestimentar. Dar nu întotdeauna alegerile ei au fost conform cu eticheta.

De-a lungul vieții sale, Prințesa Diana a fost fotografiată în mod constant. Fie că participa la un meci de polo cu Prințul Charles, fie că își ducea fiii la școală, fie că participa la un eveniment formal sau vizita organizații, ea era aproape întotdeauna în centrul atenției.

Drept urmare, și opțiunile vestimentare ale prințesei au fost adesea un punct de interes, mai ales că ea a experimentat mai mult decât orice alt membru al familiei regale dinaintea ei. A purtat negru, și-a vopsit unghiile, a optat pentru rochii fără mâneci și nu s-a sfiit să aleagă piese îndrăznețe și memorabile. Dar, din cauza alegerilor sale, unele dintre ținutele sale au fost considerate extrem de nepotrivite (și multe dintre ele au încălcat protocolul vestimentar regal).

Salopetele, controversate la Palat

Lady Di în salopetă, la întâlnirea cu Familia Regală spaniolă, foto: Profimedia

Lady Di în salopetă, la întâlnirea cu Familia Regală spaniolă, foto: Profimedia

Regina purta fuste sau rochii și foarte rar pantaloni, așa încât preferința Dianei pentru salopete n-a fost văzută cu ochi buni. De pildă, atunci când Prințesa de Wales a ales o salopetă galben pastel, la un meci de polo la Windsor Great Park, pe care a purtat-o cu o pereche de cizme, ținuta ei a încălcat o serie de protocoale vestimentare regale.

În smokingul la un concert

Când oamenii se gândesc la femeile din familia regală, și le imaginează femine, elegante și cu coroane strălucitoare pe cap. Dar Prințesa Diana a șocat cu o ținută masculină în 1984. Ea a ales să poarte un smoking la un concert al trupei Genesis, iar aspectul a fost pe cât de nepotrivit pentru un membru al familiei regale, pe atât de revoluționar, și a servit drept punct de cotitură pentru simțul stilistic al Dianei. „Daily Mail“ a relatat că, până la mijlocul anilor 1980, ea a trecut de la rochiile cu volane cu mult volum la modele elegante, cu croieli potrivite pentru corpul ei, dar atât de sfidătoare față de așteptările regale.

Birmingham, februarie 1984, foto: Profimedia

Birmingham, februarie 1984, foto: Profimedia

Cert e că Prințesa Diana a deschis în mod clar calea pentru ca femeile din familia regală să adopte în garderoba lor costumul cu pantalon.

Scandaloasele bretele subțiri

Invitată să participe la un eveniment la Covent Garden în 1982, Prințesa Diana a optat pentru o rochie strălucitoare din șifon de la designerul Bellville Sassoon și, deși îi venea foarte bine, alegerea ei a sfidat așteptările și a încălcat protocolul vestimentar. Și asta pentru că, în cercul restrâns al regalităților, unde femeile se acopereau, în loc să se conformeze, ea a șocat cu rochia ei cu bretele spaghetti, arătând fiecare centimetru din umărul care ar fi trebuit ferit de ochii lumii.

Brisbane, 1983, foto: Profimedia

Brisbane, 1983, foto: Profimedia

Și, după cum notează „Daily Mail“, Sassoon a continuat să fie un designer preferat al ei și a continuat să creeze peste 70 de rochii pentru ea în următoarele două decenii - așa cum este și această rochie purtată în Australia. Însă protocolul regal se păstrează și astăzi și interzice afișarea unei porțiuni prea mari de piele.

O rochie cu spatele gol

Dacă bretelele subțiri au șocat asistența de atunci, în anul 1985, la Melbourne, Lady Di nu a optat pentru tradiționala fustă creion sau pentru obișnuita rochie de bal, ci a ales o rochie din material metalizat cu spatele gol, care era pe cât de îndrăzneață, pe atât de nepotrivită pentru un personaj ca ea - care mai avea și obiceiul să evadeze noaptea în cluburi, deghizată cu perucă . După cum notează „Daily Mail“, rochia ei era semnată de designerul Bruce Oldfield și avea un aspect foarte în trend pentru anii '80.

Melbourne, 1985, foto: Profimedia

Melbourne, 1985, foto: Profimedia

Dar, în mod clar, membrii instituției regale nu erau fani ai look-ului Dianei și au fost instituite coduri vestimentare stricte pentru evenimente regale, cum ar fi Royal Ascot, care interziceau rochiile cu spatele gol, fără mâneci sau mult prea scurte. "Sunt obligatorii pălăriile cu un diametru de patru inci sau mai mult. Fustele nu trebuie să fie mai mai scurte de linia genunchiului, iar rochiile fără bretele, fără umeri, prinse de gât sau cu bretele mai înguste de un centimetru sunt interzise", spune protocolul regal.

Denim și look de cowboy

Adică, tot ce nu e britanic! Cu siguranță, Regina Elisabeta a II-a a fost scandalizată s-o vadă pe nora sa îmbrăcată cu jeanși, cizme de cowboy și o șapcă de baseball la un meci de polo pe iarbă! Numai că Diana purta adesea acest outfit, foarte comod de altfel și cu care sfida Palatul.

Bosnia, 1997, foto: Profimedia

Bosnia, 1997, foto: Profimedia

Un look pe care l-a adoptat și Kate Middleton , fără obiecții din partea Casei Regale, care încearcă să se modernizeze un pic.

FOTO: Profimedia

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...