Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Cele mai scumpe 10 tablouri vândute la licitațiile de artă

Vânzarea cu suma de 450,3 milioane de dolari a tabloului "Salvator Mundi", de Leonardo da Vinci, miercuri, la New York, plasează această pictură în fruntea clasamentului dedicat celor mai scumpe 10 tablouri din lume (taxe și comisioane incluse) care au fost adjudecate vreodată la licitațiile de artă, informează AFP.

Acest clasament nu ține însă cont de vânzările private, ale căror sume finale sunt rareori comunicate publicului larg.

Cel mai recent exemplu în acest sens este cel al unui tablou al pictorului american de origine olandeză Willem De Kooning care, în toamna anului 2015, a fost vândut cu 300 de milioane de dolari de casa Christie's expertului în finanțe Kenneth Griffin, potrivit mai multor companii din presa anglo-saxonă. Un alt tablou, pictat de Paul Gauguin, a fost vândut tot cu 300 de milioane de dolari de un colecționar elvețian, în februarie 2015, potrivit The New York Times.

1 — "Salvator Mundi", de Leonardo da Vinci, adjudecat miercuri cu 450,3 milioane de dolari, la o licitație organizată de Christie's la New York.
2 — "Les Femmes d'Alger (version 0)", de Pablo Picasso, vândut cu 179,4 milioane de dolari, în mai 2015, de casa Christie's la New York.
3 — "Nu couche", de Amedeo Modigliani, vândut cu 170,4 milioane de dolari la o licitație organizată de aceeași casă, în noiembrie 2015.
4 — "Three Studies of Lucian Freud", un triptic de Francis Bacon, a fost achiziționat în noiembrie 2013 cu 142,4 milioane de dolari la o licitație organizată tot de casa Christie's la New York.
5 — "The Scream", un pastel de Edvard Munch, a fost vândut în mai 2012 cu 119,9 milioane de dolari la o licitație organizată de casa concurentă, Sotheby's, la New York.
6 — Un tablou fără titlu, semnat de Jean-Michel Basquiat, a fost vândut de casa Sotheby's la New York cu prețul de 110,5 milioane de dolari pe 18 mai 2017.
7 — "Nu au plateau de sculpteur" (tablou cunoscut și sub titlul "Nu, feuilles vertes et buste"), de Pablo Picasso, a fost vândut cu 106,4 milioane de dolari în mai 2010 de casa Christie's la New York.
8 — "Silver Car Crash (Double disaster)", o pânză cu dimensiuni monumentale semnată de Andy Warhol, a fost vândută în noiembrie 2013 cu prețul de 105,4 milioane de dolari la o licitație organizată de Sotheby's la New York.
9 — "Garcon a la pipe", o altă capodoperă semnată de Pablo Picasso, a fost adjudecată cu 104,2 milioane de dolari, tot la o licitație a casei Sotheby's, la New York, în mai 2004.

10 — "Nurse", un tablou legendar semnat de Roy Lichtenstein, un maestru al curentului pop-art american, a fost achiziționat în noiembrie 2015 cu 95,37 milioane de dolari, la o licitație organizată de casa Christie's la New York.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Info. Voi știți în baza a ce „document” cere A.Florea Dosarul Dragnea de la DNA? Știați că procuroarea Lăncră…

2 Adevărații TRĂDĂTORI de țară! România a votat cu Franța la procurorul-șef european! A acordat punctaj MAXIM!

3 Informație. Dragnea a dat ordin ca Iordache să facă „o listă cu toți procurorii și judecătorii care-au lucrat …

4 ALERTĂ Kovesi, locul 2 la votul indicativ din Consiliul UE, după candidatul francez și la egalitate cu cel ger…

5 ALARMĂ Următorul pas, FURTUL alegerilor. Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, va fi pus șef al Autorității Electo…

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze