Cele trei condiții pentru ca armata ucraineană să aibă succes împotriva liniilor defensive rusești

Cele trei condiții pentru ca armata ucraineană să aibă succes împotriva liniilor defensive rusești

Analiștii de război spun că, pentru ca armata ucraineană să realizeze o breșă semnificativă în liniile defensive puternic fortificate ale Rusiei, trei condiții cheie vor trebui să fie îndeplinite, relatează Insider.

1.Rusia nu trebuie să aibă suficientă putere de luptă și rezerve pentru a-și menține apărarea în regiunea crucială Zaporojie;

2. Ucraina să aibă suficientă putere de luptă pentru a continua să avanseze după degradarea puterii de luptă a Rusiei;

3.Pozițiile defensive ale Rusiei nu sunt la fel de fortificate sau minate atât de mult pe cât a luptat deja Ucraina din zonă.

Este evaluarea Institutului pentru Studii de Război (ISW), un grup de reflecție cu sediul la Washington, DC, care monitorizează îndeaproape evoluțiile din războiul actual al Rusiei împotriva Ucrainei.

Dacă oricare dintre aceste condiții nu este îndeplinită, Ucraina nu va putea face genul de breșă de care forțele sale au nevoie, au apreciat analiștii ISW. Totuși aceștia adaugă că există „indicatori„ că, până acum, lucrurile arată bine pentru forțele Kievului.

Analiștii consideră că în vestul Zaporojie, o regiune situată în sud-estul Ucrainei, Rusia nu are suficiente forțe pentru a „echipa complet apărarea în profunzime”.

De asemenea, ISW a apreciat că operațiunile Ucrainei în orașul Bahmut și în jurul acestuia „au ținut forțele rusești angajate în estul Ucrainei și departe de frontul sudic” și, de asemenea, "au ajutat la împiedicarea creării unei rezerve strategice".

Totuși, analiștii au observat că este "neclar" dacă Ucraina are suficiente forțe și arme pentru a continua să lovească liniile defensive ale Rusiei în sud astfel încât să realizeze o "pătrundere operațională", ceea ce i-ar permite să ia avânt prin exploatarea unei breșe și forțarea apărărilor. Totodată, analiștii nu își pot da seama cât de puternic sunt minate zonele din spatele frontului.

Dacă armata rusă reușește să planteze mine și să fortifice pozițiile, ar putea frâna progresul Ucrainei în contraatacul său împotriva pozițiilor rusești din teritoriile ocupate.

O sursă descrisă de ISW ca fiind un "insider" de la Kremlin a afirmat că președintele rus Vladimir Putin i-a dat ministrului său al apărării, Serghei Șoigu, termen până la începutul lunii viitoare pentru a opri contraofensiva Ucrainei.

Putin a cerut, de asemenea, ca forțele ruse să lanseze o operațiune ofensivă împotriva unui oraș mai mare, precum Herson, Odesa, Harkov sau Dnepropetrovsk, a declarat sursa de la Kremlin.

ISW a precizat că, dacă cererea lui Putin de a îmbunătăți dramatic poziția Rusiei pe linia frontului este reală, asta ar putea explica motivul pentru care forțele rusești lansează frecvent contraatacuri, chiar dacă acestea au un cost ridicat pentru armata rusă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat