Cele trei direcții de atac ale lui Dragnea la adresa lui Iohannis: politic, penal și bani

Liviu Dragnea a lansat joi un atac total la adresa președintelui Iohannis pe trei direcții principale. În plan politic, l-a amenințat din nou cu suspendarea pe președinte și i-a dat un ultimatum până luni partenerului de coaliție, Călin Popescu Tăriceanu, să își precizeze poziția. De notat că, potrivit informațiilor G4Media.ro, Tăriceanu a evitat până acum să intre în jocul suspendării, deși presiunile lui Dragnea cresc.

1. În plan politic, presiunile publice ale lui Dragnea vizează și electoratul lui Tăriceanu, un electorat obișnuit de președintele Senatului cu o atitudine extrem de dură la adresa lui Iohannis. Un eventual refuz de a-l suspenda pe Iohannis ar putea fi decontat electoral de Tăriceanu, potrivit calculelor lui Dragnea.

2. În plan penal, Dragnea a făcut referire la plângerea depusă de site-ul Luju.ro (apropiat de PSD și Antena 3) la adresa lui Iohannis și a soției sale și vizează presupuse nereguli la dobândirea a două imobile. Plângerea a fost depusă la DNA, dar procurorii anti-corupție au declinat-o la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. ”E făcută şi plângerea penală împotriva domnului Ioahnnis şi nu numai, bineînţeles o minge de ping-pong între DNA, Parchetul de la Sibiu, adusă înapoi la DNA, pentru că le e frică. Acolo discutam de nişte case obţinute prin fals şi sute de mii de euro care nu se dau înapoi la statul român”, a spus Dragnea joi.

3. Al treilea plan pe care Dragnea a dat atacul la președinte este cel financiar. Dragnea a lansat public întrebarea dacă ANAF și Ministerul Finanțelor ”au de gând să recupereze sutele de mii de euro de la dl preşedinte Iohannis. Să îi plătească. Toţi să îi plătească. Domnul Mişa ar trebui să se ocupe să ia banii de la toţi, începând cu Iohannis”. La câteva minute distanță, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat la Antena 3 că i-a cerut șefului ANAF, Ionuț Mișa, care este situația recuperării banilor încasați de președintele Klaus Iohannis din închierea casei pe care a pierdut-o în instanță. 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UPDATE / Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat, într-o declarație oficială, că informația prezentată de Digi 24 este…

2 COVID-19 a suferit 10 mutaţii / Tinerii nu sunt imuni la coronavirus

3 ULTIMA ORĂ / Guvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor: se întrerup concediile de odihnă, se sus…

4 Masonul din spatele birtului care a vândut statului 1,7 milioane de măști a încheiat 16.290 de contracte cu st…

5 Crucea Roșie a importat un milion de măști ca să le doneze. Statul le-a blocat în vamă / „I-au pus cu capul pe c…

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic