Celebra Divizie 82 Aeropurtată a sosit la Kogălniceanu

Celebra Divizie 82 Aeropurtată a sosit la Kogălniceanu

Divizia 82 Aeropurtată, care a luptat în Afganistan, Irak sau Siria, între altele, în ultima vreme, a preluat comanda operațiunilor armatei pe flancul de sud-est al NATO, unde parașutiștii vor colabora cu alte forțe de rotație trimise pentru a descuraja o potențială agresiune rusă în regiunea Mării Negre, relatează Stars and Stripes .

FOTO Divizia 82 Aeropurtată/Facebook

Unitatea a înlocuit Divizia 10 Munte, care în ultimele nouă luni a supravegheat mișcările de trupe desfășurate din România până în Bulgaria, Ungaria și Slovacia. Transferul autorității de comandă a avut loc la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, România, care servește drept principal nod al armatei în regiune.

O forță operativă a Diviziei 82 Aeropurtate , condusă de generalul-maior Pat Work, are sub comanda sa echipa de luptă a Brigăzii 3 Infanterie din Divizia 101 Aeropurtată. Brigada și cei 3.400 de soldați ai săi au fost dislocați în regiune în toamnă.

Mișcările sunt o continuare a consolidării planificate de Pentagon de-a lungul flancului estic al NATO, care a venit ca răspuns la invadarea pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, în februarie 2022.

„Prezența unităților de rotație în regiunea Mării Negre demonstrează angajamentul Departamentului de Apărare al SUA față de NATO pentru apărarea colectivă și securitatea regională”, a transmis Divizia 82 Aeropurtată într-un comunicat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”