Celebrul avionul de spionaj U-2 ar fi survolat Marea Neagră. Ce arată site-urile de monitorizare

Celebrul avionul de spionaj U-2 ar fi survolat Marea Neagră. Ce arată site-urile de monitorizare

Chiar dacă dispun de sateliți și drone, dar și de avioane de supraveghere electronică , militarii americani par să se folosească și de celebrele aeronave de spionaj Lockheed U-2S pentru a monitoriza toate mișcările fostei Armate Roșii în Ucraina și pe Marea Neagră.

Recent, un Lockheed U-2S a primit misiunea de a supraveghea balonul care a traversat SUA FOTO DoD

Această posibilitate este susținută de unele site-uri care monitorizează traficul aerian. Concret, pe 3 aprilie, un avion Lockheed U-2S a decolat dimineața de la baza Royal Air Force Akrotiri din Cipru, a luat un curs spre nord-estul insulei și după 30 de minute de evoluție transponderul a fost oprit. Acesta a fost repornit după mai bine de 9 ore, atunci când aeronava se întorcea spre baza britanică. „Prin urmare, nu putem afirma cu precizie unde și-a îndeplinit misiunea aeronava, dar, având în vedere direcția zborului, se pare că aeronava s-a îndreptat spre nord, probabil pentru a opera o misiune legată de situația din Ucraina (peste Marea Neagră?)“, arată itamilradar.com .

U-2 poate fi dotat cu o multitudine de senzori

U-2 poate fi dotat cu o multitudine de senzori

Partea americană folosește de zeci de ani acest avion de spionaj, dar constant aparatele au fost modernizate dacă ne referim la sistemele de propulsie, avionică sau senzori. Lockheed U-2S are o viteză maximă de 0,715 Mach și poate zbura fără realimentare 12 ore la un plafon maxim de 24.000 de metri.

Lockheed U-2S a fost utilizat în spionarea Cubei, dar și a țărilor din Tratatul de la Varșovia, inclusiv a URSS, iar un astfel de aparat a și fost doborât pe 1 mai 1960 într-o de misiune lângă Ekaterinburg de o rachetă trasă de sovietici. Pilotul Francis Gary Powers s-a catapultat, a supraviețuit, dar a fost capturat. La 10 februarie 1962, el a fost cedat de sovietici Statelor Unite ale Americii, în schimbul agentului Rudolf Ivanovici Abel.

Cel mai recent, un Lockheed U-2S a primit misiunea de a supraveghea balonul care a traversat Statele Unite până să fie distrus cu o rachetă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”