Celebrul pianist rus Boris Berezovski a provocat indignare după ce a susţinut războiul din Ucraina

Celebrul pianist rus Boris Berezovski a provocat indignare după ce a susţinut războiul din Ucraina

Apelul celebrului pianist rus Boris Berezovski de a pune capăt sprijinului pentru Ucraina şi de a întrerupe electricitatea în ţară pentru a accelera cucerirea acesteia a stârnit indignare în lumea muzicală, relatează AFP.

"Înţeleg că ne este milă de ei, că facem lucrurile cu delicateţe, dar nu am putea să nu ne mai pese de ei, să-i asediem şi să le tăiem electricitatea?", a declarat Berezovski în cadrul unui talk-show la canalul de televiziune pro-Kremlin Pervîi Kanal pe 10 martie, precizând că se referă la Kiev.

Un ofiţer rus invitat în aceeaşi emisiune i-a replicat, spunându-i că "nu putem crea o catastrofă umanitară cu propriile noastre mâini".

Pianistul şi dirijorul Lars Vogt, directorul muzical al Orchestrei de cameră din Paris, a reacţionat ferm pe Twitter: "Nu-mi vine să cred aceste declaraţii ale fostului meu prieten Boris B. Dar le aud chiar din gura lui. Prietenia noastră s-a încheiat oficial".

Pianista venezueleană Gabriela Montera a vorbit pe Twitter despre "o dezamăgire uriaşă", adăugând că "măreţia muzicală şi empatia nu merg întotdeauna mână în mână".

"Depăşeşte cinismul", a reacţionat la rândul său dirijoarea finlandeză de origine ucraineană Dalia Stasevska.

Boris Berezovski, în vârstă de 53 de ani, un invitat obişnuit al festivalurilor şi sălilor de concerte din Franţa, precum Festivalul internaţional de pian de la La Roque-d'Anthéron (sudul Franţei) şi Théâtre des Champs-Elysées, din Paris, a mai afirmat că "ceea ce spun mass-media occidentale sunt pure minciuni".

"Trebuie să câştigăm acest război şi apoi să construim ceva bun şi frumos acasă, în această ţară (...) În cele din urmă, adevărul va ajunge la oameni, sunt sigur de asta, va trece un an şi adevărul va ieşi la iveală", a spus câştigătorul Concursului Internaţional Ceaikovski din 1990.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA