Celta Vigo, Manchester United, Ajax Amsterdam și Olympique Lyon, calificate în semifinalele Europa League

Celta Vigo, Manchester United, Ajax Amsterdam și Olympique Lyon, calificate în semifinalele Europa League

Celta Vigo, Manchester United, Ajax Amsterdam și Olympique Lyon s-au calificat, joi seara, în semifinalele Europa League la fotbal, după meciurile din manșa secundă a sferturilor de finală.

Celta Vigo a fost singura formație care a tranșat calificarea în timpul regulamentar, remizând cu Genk, 1-1, în deplasare, după ce se impusese cu 3-2 în tur. Danezul Pione Sisto a deschis scorul pentru galicieni (63), dar fost adversară a Astrei a egalat peste patru minute, prin Leandro Trossard (67). Pentru Celta este o calificare în premieră în semifinalele unei competiții europene.

Manchester United a reușit o calificare cu emoții în careul de ași al competiției, grație victoriei cu 2-1 în fața belgienilor de la Anderlecht, după prelungiri, pe ''Old Trafford''. După 1-1 la Bruxelles, echipa lui Jose Mourinho a deschis scorul destul de repede, prin armeanul Henrih Mhitarian (10), dar Sofiane Hanni (32) a restabilit egalitatea. Anderlecht a dominat o bună parte din meci, dar United a controlat finalul partidei și prelungirile, reușind să înscrie prin Marcus Rashford (107) golul calificării. Alex Chipciu a fost titular la oaspeți, fiind înlocuit în minutul 64 cu Massimo Bruno, în același minut intrând pe gazon Nicolae Stanciu, în locul lui Hanni.

Ajax s-a calificat în semifinale deși a fost învinsă de Schalke 04 cu 3-2, la Gelsenkirchen, după prelungiri, într-un meci arbitrat de Ovidiu Hațegan. Ajax a câștigat cu 2-0 în tur, dar Schalke a avut 3-0 joi în prelungiri, iar Ajax a marcat de două ori în zece oameni, obținând o calificare nesperată.

După 2-1 în meciul tur, perturbat de incidente, Lyon a reușit să se califice la loviturile de departajare, chiar la Istanbul, învingând-o cu 7-6 peu Beșiktaș. Campioana Turciei a condus cu 1-0, prin golul lui Anderson Talisca (27), Alexandre Lacazette a egalat (34), dar turcii au preluat din nou conducerea prin același brazilian Talisca, marcator în min. 58. Lacazette a avut două bare, câte una în fiecare repriză, dar scorul s-a menținut 2-1 până la finalul celor 120 de minute. Portarul Lopes a parat două șuturi, iar Gonalons a transformat lovitura decisivă.

Rezultate:

Beșiktaș Istanbul — (+) Olympique Lyon 2-1 (1-1, 2-1), după prelungiri; 6-7, la loviturile de departajare
Au marcat: Anderson Talisca 27, 58, respectiv Alexandre Lacazette 34.
Au executat în ordine loviturile de departajare: Ryan Babel 1-0 (gol), Nabil Fekir 1-1 (gol), Cenk Tosun 2-1 (gol), Corentin Tolisso 2-2 (gol), Atiba Hutchinson 3-2 (gol), Rachid Ghezzal 3-3 (gol), Tolgay Aslan 4-3 (gol), Maciej Rybus 4-4 (gol), Anderson Talisca 5-4 (gol), Mathieu Valbuena 5-5 (gol), Necip Uysal 6-5 (gol), Mouctar Diakhaby 6-6 (gol), Dusko Tosic 6-6 (ratare — a apărat Anthony Lopes), Christophe Jallet 6-6 (ratare — peste poartă), Matej Mitrovic 6-6 (ratare — a apărat Anthony Lopes), Maxime Gonalons 6-7 (gol).
În tur: 1-2.

KRC Genk — (+) Celta Vigo 1-1 (0-0)
Au marcat: Leandro Trossard 67, respectiv Pione Sisto 63.
În tur: 2-3.

(+) Manchester United — Anderlecht Bruxelles 2-1 (1-1, 1-1), după prelungiri
Au marcat: Henrih Mhitarian 10, Marcus Rashford 107, respectiv Sofiane Hanni 32.
În tur: 1-1.

Schalke 04 — (+) Ajax Amsterdam 3-2 (0-0, 2-0), după prelungiri
Au marcat: Leon Goretzka 53, Guido Burgstaller 56, Daniel Caligiuri 101, respectiv Nick Viergever 111, Amin Younes 120.
Cartonaș roșu: Joel Veltman (Ajax, 80).
În tur: 0-2.

Echipele precedate de semnul (+) s-au calificat în semifinale.

Tragerea la sorți a semifinalelor are loc vineri la Nyon (14,00, ora României).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria