Cercetare Bitdefender: O campanie globală de malware vizează conturile de Facebook și YouTube

Cercetare Bitdefender: O campanie globală de malware vizează conturile de Facebook și YouTube

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat o nouă campanie activă de malware, denumită S1deload Stealer, care vizează conturile utilizatorilor de Facebook și YouTube.

S1deload Stealer este livrat ca un fișier executabil legitim sub forma unui conținut explicit (de exemplu, un folder care conține imagini nud). Această metodă reduce suspiciunea utilizatorului de a se număra printre țintele unei campanii de malware.

Cu toate că acest executabil este semnat digital, el rămâne vulnerabil la tehnicile infractorilor cibernetici de a introduce cod periculos într-un browser, atunci când acesta este accesat de către utilizator. S1deload Stealer este eficient în infectarea sistemelor, deoarece încărcarea codului periculos evită detectarea de către unele sisteme de protecție.

Odată instalat, S1deload Stealer sustrage datele de acces ale utilizatorului și efectuează o serie de alte activități. Campania simulează comportamentul uman pentru a crește în mod artificial vizualizările videoclipurilor și altor tipuri de conținut, evaluează conturile personale ca să identifice administratorii de rețele sociale din companii, folosește criptomoneda BEAM și răspândește linkul infectat către urmăritorii utilizatorului pentru a atrage și mai multe victime.

Pe parcursul testelor, soluțiile Bitdefender au detectat acest atac informatic.

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender îndeamnă utilizatorii să fie vigilenți, deoarece campania este în continuare activă. O altă recomandare este de a accesa doar programe care provin dintr-o sursă de încredere și de a instala mereu cea mai nouă versiune a soluției de securitate.

Cercetarea completă e disponibilă aici .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Procuror cu mașină de 180.000 € trecută în declarația de avere / Familiile din DNA: Cât se câștigă la „birourile Kovesi”, din România

2 Justiția din Ro a luat-o razna? Cum este posibil așa ceva?

3 Dezvăluirile scandaloase de acum 15 ani despre Coldea și Băsescu se cam adeveresc...

4 Misterele Budapestei / Un fost parlamentar Fidesz ar avea dovezi despre modul în care guvernul Ungariei s-a implicat în România și a finanțat aspirațiil…

5 VIDEO Imagini greu de privit cu un șofer de TIR român...