Cercetător: „Cel puțin 90% dintre suplimentele vândute în farmacii sunt apă de ploaie”

Cercetător: „Cel puțin 90% dintre suplimentele vândute în farmacii sunt apă de ploaie”

Cercetătorul Costel Atanasiu avertizează că peste 90% dintre suplimentele vândute în farmacii sunt „apă de ploaie". Toate proprietățile miraculoase pe care chipurile le au aceste produse reprezintă doar părerile producătorilor și nu sunt confirmate de studii științifice.

„Singurele suplimente pe care trebuie să le luați sunt vitaminele și unele minerale, dar și acolo trebuie luate la indicația și sub supravegherea medicului pentru că excesul de vitamine este dăunător", explică Atanasiu. Carențele de vitamine pot fi determinate prin analize. Una dintre probleme constatate frecvent este lipsa vitaminei D. Potrivit cercetătorului, motivul este simplu: corpul uman n-a fost „programat" să petreacă atât de mult timp în casă, el trebuia să fie aproape tot timpul afară, în soare. Lipsa poate fi compensată prin ingerarea de vitamina D, însă uneori acest lucru nu este suficient deoarece unele persoane au tulburări de metabolism care fac ca vitamina să nu fie reținută de către organism.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina