Cercetătorii israelieni anunță că au realizat medicamentul care învinge COVID în doar 5 zile

Cercetătorii israelieni anunță că au realizat medicamentul care învinge COVID în doar 5 zile

Două echipe de medici și cercetători din Israel au anunțat că au creat medicamentele care înving boala provocată de coronavirus în mai puțin de o săptămână, chiar și în cazul pacienților aflați în stare critică, relatează ynetnews.com .

Testele preliminare au arătat că 29 dintre cei 30 pacienți incluși în studiu, care se aflau în stare moderată sau gravă și cărora li s-a administrat o pastilă pe zi din medicamentul denumit EXO-CD24, s-au recuperat în cinci zile, au transmis cercetătorii de la Spitalul Ichilov din Tel Aviv.

Profesorul Nadir Arber a anunțat că rezultatele medicamentului testat au indicat un procent de vindecare a de 95%. Medicul a adăugat că medicamentul EXO-CD24 este ieftin și eficient, fiind nevoie să fie administrat câte o pastilă pe zi.

Astfel, cei 29 de pacienți au dat semne de vindecare după două zile de tratament și au fost externați din spital după alte 3-5 zile. Un pacient s-a vindecat puțin mai greu, fiind nevoie de alte câteva zile de tratament.

Cercetătorii nu au anunțat însă și în ce constă acest medicament, dar, după aceste rezultate încurajatoare, spitalul a cerut Comitetului Helsinki al Ministerului Sănătății să extindă studiul pe mai mulți pacienți.

Rezultate asemănătoare au fost prezentate și de către Centrul Medical Hadassah din Ierusalim. Spitalul le-a administrat un medicament numit Allocetra celor 21 de pacienți incluși în studiu, unii în stare gravă.

Medicii acestui spital au anunțat că 19 pacienți s-au recuperat în șase zile și au fost externați, în medie, după opt zile.

Medicamentul Allocetra a fost dezvoltat de către profesorul Dror Mevorach, directorul centrului de cercetare pentru reumatologie și medicină internă, în încercarea de a ajuta organismul să reziste unui sistem imunitar hiperactiv care cauzează secreția de citokine.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...