Cercetătorii Laserului de la Măgurele lucrează la un sistem pilot prin care să fie detectată timpuriu îmbolnăvirea cu coronavirus

Cercetătorii Laserului de la Măgurele lucrează la un sistem pilot prin care să fie detectată timpuriu îmbolnăvirea cu coronavirus

Cercetătorii de la Laserul de la Măgurele caută soluții pentru diagnosticarea cât mai timpurie a îmbolnăvirii cu COVID-19. Ei lucrează la sistem pilot de radiografie de fază a efectelor COVID asupa plămânului, dar și de diagnosticare ”posibil mai timpurie decât cu metodele clasice de investigare cum sunt tomografia computerizată și/sau radiografia cu raze X”.

”Sunt șanse mari ca radiografia de fază să vadă mult mai devreme efectele corovirusului asupra plămânului decât radiografia obișnuită. Detectarea devreme a efectelor este un aspect, un alt aspect la care trebuie să ne gândim oe termen lung este că vor fi oameni care vor rămâne cu daune la plămâni și vor trebui făcute tratamente pentru oamenii care au plămânii deteriorați de COVID-19. Acestor oameni va trebui să li se evalueze starea plâmânilor într-un mod frecvent ca să știi cum evoluează țesutul pulmonar și cum îl aplici”, a spus Dan Stutman cercetător și profesor la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore, SUA, la  România România Cultural.

Dan Stutman coordonatorul proiectului pilot de construire a acestui sistem.
 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”